Slik fjerner du Blivakker-annonser på Facebook

170 000 er Blivakker-«venner» på Facebook. Slik unngår du uønsket reklame fra denne markedsføreren.

Saken oppdateres.

- Hvis du ikke vil motta annonser for Blivakker, kan du gå inn på «liker»-lista de og «unlike» oss, sier Karl Philip Lund som er internettmarkedsfører Blivakker.no og Netthandelen.no.

Bak begge firmaene står kristiansanderen Einar Øgrey Brandsdal - kalt «Mr selfmade» - som er registrert med en formue på 50 millioner kroner i 2011.

LES OGSÅ: Slik håndterer du Facebook i arbeidstiden

- Kan ikke gjøre så mye med det

Han annonserer for netthandlene sine bare på internett, og Facebook-siden for Blivakker har den siste tiden vært den sjuende eller åttende mest besøkte i Norge med nesten 170 000 «venner», ifølge Øgrey Brandsdal.

- At noen aktivt velger å bli «venn» med Blivakker er ikke så mye vi kan gjøre med, sier Øgrey Brandsdal og forteller at handlene hans har opplevd en salgsboom etter at Facebook innførte sin nye annonseringsmulighet på mobil. Men vi får også veldig god respons på annonseringen på vg.no, sier han.

Karl Philip Lund sier at det ikke er netthandelens ønske å spre uønsket reklame for Blivakker.

- Vi er først og fremst interessert i å treffe folk som er interessert i Blivakker, sier Lund som ønsker at Facebook forbedrer muligheten for brukerne til å fjerne reklame de ikke ønsker å se.

- Få har meldt fra

Bare noen få har meldt fra om at de har blitt Blivakker-«venn» uten at de har gjort noe aktivt for det.

- Vi er usikre på årsaken, men jeg tror det kan være at de har trykket på «liker» på mobiltelefonen uten å være klar over det. Det kan også være at en venn av en Blivakker-venn vil se hva vennen har «likt», og dermed trykker på Blivakker-annonsen, sier Lund.

LES OGSÅ: Storebror har fått nye øyne på nettet

På forsiden nå