- Alt har gått 100 prosent rett for seg

Konsernsjef Jan Erik Steen i Majateknobygg mener de har jussen på sin side i Grunnarbeid-saken.

- Uka har vært tøff nok uten at denne saken skal komme opp. Det virker som om «jaktsesongen» er i gang, sier konsernsjef Jan Erik Steen i Majateknobygg.  Foto: RUNE PETTER NESS

Saken oppdateres.

Det mulige søksmålet fra konkursboet i Grunnarbeid kommer på tampen av en svært vanskelig uke i Majateknobygg-konsernet.

- Uka har vært tøff nok uten at denne saken skal komme opp. Det virker som om «jaktsesongen» er i gang. Enhver part har selvsagt mulighet til å hevde at feil er begått, men det skal vel dokumenteres først, sier konsernsjef Jan Erik Steen i Majateknobygg.

Mandag ble det åpnet konkurs i datterselskapet Teknobygg Entreprenør, og tirsdag skjedde det samme i Teknobygg Tekniske.

Grunnarbeid-saken stammer fra januar. Majateknobygg hadde inngått avtale om å kjøpe selskapet, men trakk seg fra denne i siste liten. Deretter gikk Grunnarbeid konkurs. Siden overtok Majateknobygg deler av konkursboet.

LES OGSÅ: Teknobygg gjenoppstår etter konkursen

- Ikke noe problem

Nå skal bostyret etter Grunnarbeid-konkursen vurdere om det er grunnlag for erstatningssøksmål mot Majateknobygg, fordi de trakk seg fra kjøpsavtalen.

- Vi ser i utgangspunktet ikke noe problem i dette. Alt har gått 100 prosent rett for seg, sier Steen.

- Dere mener å ha juridisk ryggdekning for å trekke dere fra kjøpsavtalen?

- Definitivt, svarer konsernsjefen.

LES OGSÅ: - Nå må vi være solidariske

«Vi oppdaget avvik»

Selskapets hovedbegrunnelse for å trekke seg har vært at økonomien i Grunnarbeid var langt dårligere enn det som ble opplyst ved inngåelse av kjøpsavtalen. Men i rapporten fra borevisor blir det bemerket at Majateknobygg hadde tilgang på all informasjon tidlig i prosessen. Majateknobygg overtok ledelsen av selskapet allerede i november i fjor.

- I rapporten kommer det også frem at prisen på Grunnarbeid ble senket fra 80 til ti millioner kroner under kjøpsforhandlingene i fjor høst. Hadde ikke Majateknobygg råd til det?

- Vi oppdaget avvik fra den intensjonsavtalen som hadde blitt inngått. Dermed var det ingen grunn til å gjennomføre den. Forutsetningene var ikke på plass, sier Steen.

På forsiden nå