Han spilte bort 14 millioner

I flere år sto Ola Gilstad (63) på Narvesen på Valentinlystsentret og puttet på penger på automaten. Narvesen nekter å kommentere saken.

Saken oppdateres.

–Jeg har spilt for 20.000 kroner hver dag i åtte år, og var den største kunden for Narvesen-kiosken på Valentinlyst, forteller Ola Gilstad. Etter å ha spilt bort en betydelig formue, og satt seg i gjeld, vil han nå ut av det han kaller et spillehelvete.

–Jeg trenger hjelp for å klare det. Spilleavhengighet er som alkoholisme, men jeg skal slutte, sier den tidligere forretningsmannen.

Vil advare

Ola Gilstad ønsker å stå frem og fortelle om sin spilleavhengighet og de tragiske konsekvensene det har hatt for ham og for familieformuen. Han vil advare andre mot å gjøre de samme feilene som han selv har gjort.

–Slutt å spill før det er for sent.

Han får støtte fra datteren Marit Gilstad, som spontant har bestemt seg for å starte en aksjon for å få bort alle spilleautomater fra offentlige rom i Trondheim. Sammen med søsteren har hun forsøkt å hjelpe faren i flere år, men etter en episode for en uke siden vil hun nå gjøre alt hun kan for å hjelpe.

–Jeg bryr meg ikke om pengene som er borte. Jeg vil ha pappa’n min slik han var før denne elendigheten startet, sier Marit Gilstad.

To timer hos psykolog

- For en uke siden var en to timer lang samtale med psykolog alt helsevesenet hadde å tilby faren min. Det er mangel på behandlingsplasser for spilleavhengige. Nå er det på tide at samfunnet våkner og forstår alvoret i de lidelsene som spilleautomatene påfører mange, mange familier, sier Marit Gilstad.

Ola Gilstad drev jernvareforretning i Dronningens gate. Virksomheten var svært lønnsom, og pengene fra jernvaren saltet ned i eiendom, aksjer, fond og pensjonssparing. Også investeringene var svært lønnsomme, slik at han var en meget velstående forretningsmann da et hjerteinfarkt tvang ham til å stenge butikken i 1994.

Vil ikke kommentere

I går kveld ville ingen i ledelsen i Narvesen kommentere Ola Gilstads historie.

Først ønsket regiondirektør Bjørn Borthen i Narvesen å gi en kort og knapp kommentar til Ola Gilstads historie om at han skal ha spilt bort det aller meste av 14 millioner kroner ved Narvesen-kiosken på Valentinlyst. Senere ble kommentaren trukket tilbake, med den begrunnelse at saker om spilleavhengighet og automater kun skal kommenteres av Narvesens eier, det vil si Reitan Servicehandel.

Men ingen fra Reitan Servicehandel var i går tilgjengelig for kommentar. Heller ikke eieren av Valentinlystsenteret, det Oslo-baserte eiendomsselskapet Wahl Eiendom, kunne i går gi en kommentar.

Fra 1. juli er det forbudt å ha automater som tar imot sedler. Ifølge Giske gjøres dette for at folk skal gå tom for penger, slik at de må ta en pause fra spillingen.

- Da kommer du deg bort, og får tid til å kjøle deg ned, sa Giske til VG.

Trond Giske uttalte til VG at han setter pris på Narvesens vekslingstak. Han oppfordrer andre til å følge Narvesens eksempel, men understreker at taket gjerne må være lavere enn 200 kroner.

 
På forsiden nå