Nytt nettverk skal redde Afrika

Ved hjelp av forretningsmessige prinsipper, treplanting og skolebygging skal Better Globe hjelpe fattige i Afrika.

Saken oppdateres.

Kim Ulriksen fra Lundamo er sammen med Einar Steinshaug, Tor Einar Olaisen og Dagfinn Rognerud landsledere i nettverksselskapet Better Globe, som hadde såkalt pre-lanseringsmøte i Trondheim lørdag. Rino Solberg er gründer og styreformann.

Tor Einar Olaisen var verdensleder i skandaleselskapet World Games Inc (WGI). Også de tre øvrige landslederne skal tidligere ha vært involvert i WGI-systemet. Kim Ulriksen avviser overfor Adresseavisen at det nye nettverksselskapet kan sammenlignes med en pyramide.

- Ingen pyramide

- Dette er ikke en pyramide. Det eneste man tjener penger på er at personer kjøper en av våre fire trepakker. Det er mulig å tjene seg rik så lenge en er villig til å jobbe. Hver enkelt velger selv hvor dypt en vil engasjere seg, forklarer Kim Ulriksen.

Ulriksen forteller at målet er å ha ti millioner medlemmer på verdensbasis innen 2026, og å plante fem milliarder trær i samme periode.

- I tillegg ønsker vi å bygge flere skoler enn noen andre organisasjoner, sier han, som sammen med omkring 80 personer var til stede på pre-lanseringsmøtet på Quality Hotell Panorama på Tiller.

- Donerte 10 000 trær

- Vi gjennomgikk hvor langt vi har kommet til nå. 1. januar i år donerte vi 10¿000 trær til Agricultural Society of Kenya, og det samme gjorde vi 14. september. Vi ønsket lørdag å vise alle som har tatt del i forberedelsene hvor vi står. Hovedlanseringen vil skje 4. november.

Daglig leder Einar Formo mener koblingen til World Games Inc. ikke er relevant. Han karakteriserer landsleder Olaisen som en dyktig og ydmyk person.

- At han ble lurt, plasserer ham ikke i bås som skurk. Det at vi profitterer på fattigdom stemmer heller ikke. Vi vil skape business for å hjelpe fattige, poengterer Formo.

- Hvis man kan redde den tredje verden og bekjempe fattigdom – og samtidig tjene penger på det, så er det jo helt genialt, sier landsleder Dagfinn Rognerud.

Engasjerer flere

- Vanlig veldedig innsats strekker ikke til. Forretningsmessige prinsipper må til for å engasjere flere mennesker. Det er ikke noe galt i det, legger han til.

- Så dette er ikke et nytt pyramidespill?

- Dette er noe helt, helt annet. Det er jeg helt sikkert på, det er ledelsen helt åpen på. Dette er et nettverkskonsept, men det er mange som ikke klarer å skille mellom disse to tingene. Særlig pressen, framholder Rognerud.

 
        
            (Foto: VEGARD EGGEN)

  Foto: VEGARD EGGEN

Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå