Trønderenergi har solgt Loqal

- Vi innser at vi ikke lenger er de beste eierne for Loqal.

Konsernsjef i Trønderenergi, Ståle Gjersvold, har en strategi om å strømlinjeforme Trønderenergi. Det betyr blant annet å kvitte seg med Loqal. 

Saken oppdateres.

Det digital tv- og bredbåndsselskapet Get som kjøper Loqal. 

-Vi innser at TrønderEnergi i lys av ønsket om å spisse konsernets ressurser mot fornybar energiproduksjon og nettvirksomhet ikke lenger er den beste eieren for Loqal. Get er en solid og profesjonell aktør vi har samarbeidet med i lang tid, og vi mener Get er den beste aktøren til å videreutvikle virksomheten i Midt-Norge, sier konsernsjef i TrønderEnergi, Ståle Gjersvold i en pressemelding.

LES OGSÅ: Klagestorm mot Trønderenergi

LES OGSÅ: Trønderenergi skal granskes

LES OGSÅ: Millionbot til Trønderenergi

LES OGSÅ: Strømselskaper i kundekrangel

26 000 kunder

Loqal har drevet storstilt bredbåndsutbygging i Midt-Norge de siste årene, både på privatkundemarkedet og bedriftsmarkedet. Til sammen har selskapet 26 000 kunder som Get nå overtar.

Viseadministrerende direktør Sondre Aarrestad i Get bekrefter overfor adressa.no at eierskiftet ikke vil bety noen umiddelbare endringer for Loqals kunder, men at de etterhvert  ønsker å tilby flere tjenester. Loqal vil også fortsette som et eget selskap med samme navn inntil videre.

- Get har siden 2009 levert produkter til Loqals kunder, og vi er glade for at vi nå sammen med dyktige medarbeidere i Loqal kan øke satsingen og skape bedre konkurranse og valgfrihet for kunder i Trøndelag, sier administrerende direktør i Get, Gunnar Evensen i pressemeldingen.

Må godkjennes av Konkurransetilsynet

- På vegne av Loqal og våre kunder er jeg svært glad for at vi nå blir en del av Get-familien. Med Get får vi tilgang til økte ressurser og en nasjonal infrastruktur og dette er viktig for både privat- og bedriftskundene våre, sier daglig leder i Loqal, Alf Egil Husby.

Gets kjøp av Loqal forutsetter godkjenning fra Konkurransetilsynet. Godkjennelsen er forventet innen utløpet av april.

Get
  • Holder til i Oslo.
  • Har over 650 ansatte.
  • Leverer tjenester til 470 000 husstander når man regner med nett som også er eid av selskapets partnere.
  • Leverer fiberteknologier til både privat- og bedriftsmarkedet.
  • Kilde: Get
På forsiden nå