Norges yngste milliardær

Salmar-arving Gustav Magnar Witzøe (20) fra Frøya er god for fem milliarder kroner.

God for fem milliarder: Gustav Magnar Witzøe (20) har overtatt eierskapet i Kverva og lakseoppdretteren Salmar etter faren, gründeren Gustav Witzøe. 

Saken oppdateres.

Norges yngste milliardær, Gustav Magnar Witzøe, er god for over fem milliarder kroner.

Formuen regelrett yngler for oppdrettsfamilien Witzøe fra Frøya i Sør-Trøndelag. Siden inngangen av 2012 har Salmars investeringsselskap Kverva tjent over 2,1 milliarder på fisk og finans, dette ifølge Finansavisens anslag.

LES OGSÅ: 308 millioner kroner i overskudd

Familiediskusjon

Mesteparten skal komme fra eierposten på 53 prosent i Salmar, som har økt i verdi med 1,7 milliarder. Aksjen er opp 30 prosent bare i 2013, og doblet det siste året.  Oppturen har bidratt til å sende den verdijusterte egenkapitalen i Kverva opp i 5,5 milliarder kroner.

Det gjør hovedeier Gustav Magnar Witzøe (20) til landets yngste milliardær. Arvingen fikk overført nær samtlige aksjer fra faren, Salmar-gründer, Gustav Witzøe (59) på tampen av 2011.

- Vi hadde diskusjoner i familien om å være 19 år og få lagt dette i hendene. Det er plusser og minuser. Det vil påvirke deg på mange måter, på godt og vondt. Det kan påvirke forholdet til kameratene, sa pappa Gustav Witzøe til Adresseavisen sist høst.

Jobber som røkter

Pappa og gründer sitter igjen med under én prosent av Kverva, men eier samtlige A-aksjer i holdingselskapet Kvarv og har dermed fortsatt full kontroll over livsverket sitt.

Arvingen Gustav har, i følge Finansavisen, tatt et friår fra videre skolegang etter å ha fullført videregående i Trondheim i fjor, og jobber nå som røkter i familiebedriften. Han har fortstt ikke inntatt plass i Kverva-styret.

Årets eventyrlige utvikling i laksesektoren gjør av Witzøe-junior kan passere navn som Petter Olsen, 4,2 mrd., Arne Blystad, 3,8 mrd., Morten Wilh. Wilhelmsen 4,2 mrd., og Jens Ulltveit Moe, 5,1 mrd. på Kapitals liste over Norges 400 rikeste, og han snuser på en 20. plassering.

På forsiden nå