Det kom frem da Solberg deltok på et toppledermøte i regi av Danske Bank og advokatfirmaet Steenstrup Stordrange i Trondheim på mandag.

KOMMENTAR: Gladnyheter i politisk panikk

Høyre vil stemme for regjeringens forslag til endring av petroleumsskatten, som vil medføre at oljeselskapene må skatte 78 prosent av en større del av inntektene sine.

Men Solberg gjør det klart at det kan bli aktuelt å gå tilbake på det senere, selv om det ikke vil skje umiddelbart etter et eventuelt regjeringsskifte til høsten.

– Har bekymringer

– Vi kommer til å støtte endringsforslaget, men vi har bekymringer knyttet til målene vi har for oljepolitikken. Blant annet det at vi skal kunne utvinne mer fra de brønnene som allerede eksisterer, og at vi skal være teknologidrivende på slike ting. Så vi er nødt til å følge med på hva virkningene blir av dette, sier hun til adressa.no.

Endringene i oljeskatten er en del av regjeringens såkalte vekstpakke for næringslivet, som skal bremse en ytterligere todeling mellom oljeindustrien og norsk fastlandsindustri. Forslaget ble lagt frem sammen med forslaget om en lettelse i den generelle bedriftsbeskatningen.

– Får se på konsekvensene

En rekke oljetopper har gått mot endringen som mener den rokker ved forutsigbarheten på norsk sokkel, mens andre har sagt at marginale utbygginger står i fare.

– Det er en del felt som vil være marginale utbygginger med disse regnestykkene, men vi mener det er riktig å innføre så får vi se på konsekvensene, sier Solberg.

– Men du sier det ikke er sikkert at endringen vil bli stående på sikt?

– Vi må passe på at vi har et konkurransedyktig regime på oljebeskatningen, også med tanke på at vi oppnår den oljeutvinningen vi ønsker å ha. Høyre kommer til å gå inn for dette, men vi stiller noen spørsmål ved konsekvensene.

– Avhenger av oljeprisen

– Hvor lang tid vil det ta før man eventuelt revurderer skatteendringen?

– Det vil være veldig avhengig av hvordan oljeprisen utvikler seg. Vi var pragmatiske da vi satt regjeringen, og vi endret oljebeskatningen som er årsak til at vi fant Johan Sverdrup og en del av de andre, nye feltene (tilbakebetaling av utgifter til leting, journ.anm.). Uten den endringen ville ikke de mange nye selskapene hatt økonomisk ryggrad til å ta det løftet, sier Solberg, som påpeker at oljebeskatningen også skal kunne brukes til å stimulere til utvinning.

– Vi har ikke bundet oss til at denne endringen skal stå til evig og alltid, men vi lover heller ikke noen endring til høsten. Hvis oljeprisen fortsetter å være høy, så vil ikke dette være noe problem. Faller den, så kan det bli et problem, sier Solberg.