- Vi ser at vi ikke lenger har kapasitet til å drive på den måten vi ønsker, og avvikler derfor entreprenørvirksomheten. Vi vil fullføre prosjektene som er påbegynt, sier direktør for kommunikasjon og samfunnskontakt i Peab, Line Fredriksen.

Hun vi ikke utdype nærmere hvorfor de legger ned i Trondheim.

- Ferdigstilles

Det svenske storkonsernet er entreprenør på flere boligprosjekter i Trondheim. Speilet på Nedre Elvehavn skal snart ferdigstilles, og 23 leiligheter i Presidentveita skal ferdigstilles i løpet av året. Entreprenøren bygger også boliger for Peab Eiendomsutvikling i Catharinas Hage på Havstein.

Entreprenørvirksomheten skal avvikles neste vår, når alle prosjektene er ferdigstilt.

- Vi bygger ned utover høsten. Prosjektlederne vil være der utover våren, og sikre at prosjektene blir ferdigstilt med den kvaliteten som forutsatt, sier Fredriksen.

45 ansatte

Peab Entreprenør har hatt 45 ansatte funksjonærer og håndverkere til sammen. Fredriksen vi foreløpig ikke tallfeste hvor mange som blir sagt opp.

- Vi vil se på totaliteten i virksomheten. Det er mulig at noen av de ansatte går til anlegg eller industri, og arbeidsmarkedet er ganske bra. Vi har gjennomført drøftelsesmøter med alle medarbeiderne, og avtalt videre ansettelsesforhold, sier Fredriksen.

Foruten å være eiendomsutvikler og entreprenør, driver Peab også med anleggsvirksomhet og industri, som blant annet omfatter asfalt.

Ikke start på Dalgård

Peab Eiendomsutvikling selger for tiden boliger i prosjektet Dalgård Haveby i General Bangs vei på Byåsen, på ei tomt hvor det tidligere sto et gartneri. Byggingen er ikke startet. Planen var at Peab Entreprenør skulle stå for byggingen av prosjektet.

- Salget pågår fortsatt, og det er ikke tatt noen beslutning om når det skal startes bygging. Men det er ingen endring i eiendomsutviklingen i Trondheim, sier Fredriksen.

På grunn av nedleggelsen av egen entreprenørvirksomhet, vil Peab bruke en annen entreprenør her. I Peabs prosjekt Sjøhaven på Ranheim var Primahus entreprenør.

Gir opp etter to år

Peab etablerte entreprenør i Trondheim høsten 2011, og gir nå opp etter kun to års drift. Asbjørn Løksa som var regiondirektør for entreprenøren, sluttet i jobben i vår.

Peab legger ikke ned entreprenørvirksomheten andre steder, og skal fortsatt ha entreprenørvirksomhet på Østlandet, Vestlandet og i Nord-Norge.

I fjor tok Peab-konsernet store tap på gamle byggeoppdrag i Norge, hvor kontraktene var inngått i 2007-2010. Nedskrivningene var på 250 millioner svenske kroner.