Konkurs på Sirkus Shopping

Spisestedet Noora er konkurs, etter bare ni måneders drift.

De ansatte på spisestedet Noora ble orientert om konkursen etter stengetid tirsdag. 

Saken oppdateres.

- Det er ikke noen god følelse, sier Steinar Hyll.

Han er styreleder i Aron Leangen AS, selskapet som har drevet Noora. Sammen med Stig Riber og Fredrik Behrus Fathi eier Hyll også tapasrestaurantene San Sebastian på Torvet og Solsiden.

LES MER: Rekordmange butikker går konkurs

- Alle alternativer vurdert

Hyll forteller at selskapet har leid inn en rådgiver for å vurdere alle alternativer, men at konklusjonen ble at man måtte begjære oppbud. Beslutningen ble fattet på et styremøte tirsdag, og de ansatte på Noora ble orientert etter stengetid. Totalt har selskapet 15 ansatte, de fleste av dem på deltid.

- De ansatte syns dette var leit, og det syns vi eierne også. Samtidig var det viktig å ta en avgjørelse som ikke gir konsekvenser for de andre spisestedene våre, sier Hyll.

Han understreker at begge San Sebastian-restaurantene går godt, og at driften der fortsetter som normalt.

LES OGSÅ: Gir opp Wyfee etter stort tap

Hva er årsaken til konkursen?

- Noora var et flott konsept, men det ble dyrere enn beregnet. Når besøket heller ikke ble like bra som vi hadde regnet med, ble økonomien etter hvert veldig presset, sier Hyll.

Det har ikke lykkes adressa.no å komme i kontakt med bostyrer Morten Ustgård i dag. Ifølge Steinar Hyll er det Sparebank 1 SMN som er selskapets største kreditor.

Vil ha nytt spisested

Hvem som flytter inn i lokalet til Noora er foreløpig ikke klart.

- Dette har vi visst om i så kort tid, så vi har ikke en ny leietaker på plass ennå, sier senterleder Trine Foosnæs på Sirkus Shopping.

Hun er likevel klar på at det vil bli et nytt spisested.

- I første etasje er det bare to spisesteder, så vi må finne noen i den kategorien, sier Foosnæs.

Enda et ledig lokale

Etter Noora-konkursen har Foosnæs to lokaler som må fylles. I forrige ble det klart at Eplehuset legger ned Wyfee-kjeden. I følge Eplehuset-sjef Bjørnar Reitan vil butikken på Sirkus bli stengt i august.

Kjeden rettet seg mot designbevisste digitalbrukere. Foruten Apple-produkter ble det satset på PC-er, nettbrett og smarttelefoner fra andre produsenter, samt et bredt utvalg av tilbehør som designvesker og mobildeksler.

Dette skiltet møtte gjester etter konkursen. Hvem som flytter inn i lokalet til Noora på Sirkus Shopping er foreløpig ikke klart. 

Dette skiltet møtte gjester etter konkursen. Hvem som flytter inn i lokalet til Noora på Sirkus Shopping er foreløpig ikke klart. 

På forsiden nå