Almlid gir seg i NTE

En av de mest profilerte styreledere i Midt-Norge, Kolbjørn Almlid (62) fra Verran, trekker seg fra vervet som styreleder i NTE.

Saken oppdateres.

Grunnen til at Almlid trerkker seg fra ett av de tyngste styrevervene han har, er for å kunne bruke mer tid i det aller tyngste vervet, som er leder for styret i Helse Midt.

I går ga Almlid beskjed til ledelsen i Nord-Trøndelag fylkeskommune at han sier fra seg vervet som styreleder i Nord-Trøndelag Elektrisitetsverk (NTE), et verv han har hatt siden 2001. NTE er et av de mest aktive selskaper i Midt-Norge og står foran stor utbygging innenfor vindkraft og bredbånd. I tillegg ønsker NTE også å ha en ledende rolle hvis det blir bygging av gasskraftverk på Skogn.

- Nådd en milepæl

- Etter at det nå er så godt som klart at NTE blir omdannet til et aksjeselskap etter mange års diskusjon, har jeg kommet til at det er på tide å trekke meg. Nå har vi nådd en viktig milepæl. NTE kan fortsette etter de retningslinjer som styret har trukket opp, og vi har fått full støtte fra fylkesrådet, sier Almlid til Adresseavisen.

Han legger ikke skjul på at det tar på å ha så tunge styreverv som både å lede NTE og Helse Midt. Ikke minst den siste oppgaven tar mye tid og krefter. Almlid ønsker å bruke mer tid til dette arbeidet der konflikter og utfordringer står i kø.

Etter sterk intern strid i Senterpartiet i Nord-Trøndelag, der Almlid har sin politiske base, gikk et enstemmig fylkesråd i fylket (fylkesrådet består av to representanter hver fra Sp og Ap) i forrige uke inn for at NTE skal omgjøres til aksjeselskap. Det vil skje på fylkestinget i neste måned, mens valget av nytt styre først blir avgjort etter påske.

- Regner med vi finner den rette

Da Almlid overtok som styreleder i 2001, skjedde også det etter langvarig strid om hvordan det fylkeseide selskapet skal være organisert. Almlid overtok etter den tidligere Høyre-politikeren Snorre Gundersen, også han fra Verran.

Fylkesrådsleder Alf Daniel Moen (Ap) vil ikke forskuttere hvem som skal overta som styreleder etter Almlid. Han understreker imidlertid at vervet som styreleder i NTE er særs viktig, ikke minst med tanke på de store oppgaver NTE står overfor i årene framover.

- Vil dere ha en politiker eller en forretningsmann som styreleder?

- Vi må finne en styreleder som vet å kombinere de to viktige oppgavene som NTE har. NTE har både en viktig samfunnsoppgave som industrielt lokomotiv og næringsutvikler, samtidig som NTE skal drives som et økonomisk sunt foretak. Jeg regner med vi finner den rette, sier Alf Daniel Moen, som ikke vil si noe om Arbeiderpartiet vil kreve ledervervet etter at tidligere politikere fra Sp og Høyre har hatt dette vervet de siste årene.

Nestleder til styret er Frank Jensen (Ap), tidligere ordfører i Overhalla, i dag ansvarlig for A-pressens trykkerivirksomhet nord for Dovre.¿

 
        
            (Foto: LEIF ARNE HOLME)

  Foto: LEIF ARNE HOLME

Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå