Utdeling av Reitans verdipris «Årets Ladejarl» skjedde på Lade Gaard onsdag formiddag.

Vinneren ble Anlov P. Mathiesen, som er leder og en av grunnleggerne av gatemagasinet =Oslo. Magasinet selges av rusmisbrukere og andre vanskeligstilte. Mathisen leder også magasinet =Norge.

Ifjor var det Helga Arntzen som fikk prisen.

– Kan føle seg verdige

Reitan delte selv ut prisen som består av to millioner skattefrie kroner og en statue av seg selv.

– Det er bra at vi kan gi en verdighetspris til noen som har gjort noe for at folk de kan føle seg verdige i stedet for uverdige, sier Reitan til adressa.no.

– Det er artig for meg å gi en pris og et pengebeløp til noen som vil bruke den mulighet til å komme enda lengre i jobben, sier han.

Bursdag

Adresseavisen fortalte i forbindelse med Reitans 60-årsdag for to år siden om opprettelsen av verdiprisen. Den skal deles ut hvert år på Reitans fødselsdag 11. september.

En jury på seks personer ledet av Reitan selv har plukket ut vinneren. Ifølge juryens begrunnelse har Mathiesens innsats gitt store ringvirkninger og fått stor samfunnsmessig betydning.

I Trondheim er gatemagasinet Sorgenfri etablert etter samme prinsipper som =Oslo.

– Nye prosjekter

Mathisen sier det er en stor honnør personlig å motta prisen, men også for alle selgerne.

– Det er en kjempehonnør for gatemagasinselgere over hele Norge. Også her i Trondheim, selv om de ikke er del av vår organisasjon, sier Mathiesen til adressa.no.

Mathiesen sier han skal rådføre seg med både venner og kolleger om hva pengene skal brukes til.

– Grunntanken er å benytte det til nye prosjekter, og kanskje nye prosjekter vi har på blokka. Det handler mye om å starte nye gatemagasiner eller nye produkter med samme prinsipp, sier han.