Så glad ble hjerneforskeren

Hedret under Manifestasjon 2013 i dag.

May-Britt Moser fikk Madame Beyer-prisen under årets Manifestasjon 2013, der flere ble hedret onsdag. 

Saken oppdateres.

Næringslivskonferansen Manifestasjon 2013 arrangeres i ettermiddag ved Clarion-hotellet på Brattøra.

Hovedtema for konferansen er «hvordan skape vekst i verdiskapningen i trøndersk næringsliv», men en rekke aktører blir også hedret for innsatsen de allerede har lagt ned.

Ga pengene til Sorgenfri

Like etter klokken 14 ble det klart at Sintef kåres til Årets bedrift 2013. Sintef-sjef Unni Steinsmo fikk kunst, diplom og en sjekk på 50 000 kroner, som hun gir videre til stiftelsen Sorgenfri.

- Som faktisk også skaper arbeidsplasser for de som har det tøft, sa Steinsmo fra talerstolen.

I juryens begrunnelse heter det at Sintef, gjennom løsningsorientert forskning og kunnskapsproduksjon, skaper betydelige verdier for norske og internasjonale kunder.

Skal redde byggebransjen

Generalkonsul Adolf Øiens etablererstipend ble også utdelt under konferansen onsdag. Stipendet, som er på en halv million kroner, gikk til Rendra, som ble etablert i april 2012.

Selskapet har utviklet et IT-basert arbeidsverktøy for byggebransjen. Verktøyet gjør 3D-arbeidstegninger og annen relevant informasjon tilgjengelig på mobile enheter i sanntid ute på byggeplassen.

May-Britt Moser, professor og leder for Senter for nevrale nettverk ved NTNU, mottok Madame Beyer-prisen, som deles ut til en kvinnelige leder av Sparebank1 SMN og Næringsforeningen i Trondheimsregionen.

«Banebrytende resultater»

Moser får prisen for å ha oppnådd resultater som gagner næringslivet i regionen, ifølge prisens statutter.

- For det første er jeg blodfan av dagens prisvinner. Hun er et strålende eksempel på at mye indikerer at vi har høy IQ. Og hvorfor er jeg blodfan? Fordi jeg tror personer med høy IQ tiltrekkes av hverandre, sa prisutdeler Marvin Wiseth fra scenen, og understreket at han avvek fra manus.

I juryens begrunnelse heter det at Moser er en dyktig forsker og leder, som har gjort seg bemerket både nasjonalt og internasjonalt gjennom sine banebrytende resultater innen hjerneforskning.

- Jeg er så overveldet. Jeg er sjokkert. Men jeg er også så stolt over at juryen har plukket ut en forsker. Som prøver å være en stolt trønder, jeg er halvt trønder, og forteller hvor fantastisk hvor det er i Trondheim. Hvor dynamisk det er å være ved NTNU. Hadde det ikke vært så dynamisk, hadde vi ikke klart å bygge opp senteret slik vi har gjort, sa Moser fra scenen.

På forsiden nå