Wordfeud-Håkon svidde av 10,8 millioner på denne utsikten

Men tjente kun 129 000 kroner i fjor.

Denne boligen ble solgt til 10,8 millioner kroner etter å ha ligget ute på markedet i flere måneder. Det er Wordfeud-gründer Håkon Bertheussen som har kjøpt boligen.  

Saken oppdateres.

Den 30 år gamle mobilapp-gründeren traff gullfuglen da han lanserte bokstavleken Wordfeud sommeren 2010. Plutselig sa det pang, og det ble spillet som var på alles mobiler. Til og med dine foreldres.

- Etter den første uken så jeg at dette var stort nok til kanskje å leve av, har 30-åringen uttalt tidligere.

Se vårt interaktive skattekart over Midt-Norge her

Brukte penger på kåk

I 2012 tjente Bertheussen 129 827 kroner, og hadde en formue på 5 093 517 millioner kroner. Bertheussen er opprinnelig fra Tromsø, men studerte ved NTNU, og har blitt værende i teknologihovedstaden.

Inntekten til Bertheussen gikk drastisk ned fra foregående år. I 2011 tjente Bertheussen 17,6 millioner kroner. Han hadde en formue på 13,8 millioner kroner. I starten av 2013 brukte han deler av den svimlende inntekten på å skaffe seg en lekker leilighet på Nedre Byåsen til 10,8 millioner kroner. Det var for øvrig et aldri så lite kupp siden leiligheten i utgangspunktet hadde en salgspris på rundt 12 millioner kroner. Boligen er halvpart av en tomannsbolig, som er bygd i funkisstil i 2007.

Det var ikke bare penger og mye medieoppmerksomhet som tilfalt dataingeniøren. Han ble også kåret til årets unge gründer i 2012.

LES OGSÅ: Her er Midt-Norges rikeste

LES OGSÅ: Disse tjener mest i Midt-Norge

LES OGSÅ: Se lista over Norges rikeste

LES OGSÅ: Tok ut 61 millioner for å betale skatt

Tjener 70 000 kr per dag

Wordfeud er et mobilspill av det kjente og kjære brettspillet Scrabble. Man kan spille mot venner eller vilt fremmede, og målet er å få høyest poengsum ved å legge ord på et brett. Bertheussen sa opp jobben ved Atmel i Trondheim tre uker etter lanseringen av spillet. I starten av 2013 hadde spillet blitt lastet ned over 20 millioner ganger ifølge Byåvisa Tromsø. Det lanseres stadig nye språkutgaver av spillet, og dermed er det stadig flere som blir hekta på det enkle, men vanedannede spillet.

Den tidligere NTNU-studenten hadde i fjor en driftsinntekt på 28,6 millioner i firmaet Bertheussen IT AS ifølge Nordlys.no. Inntektene fra mobilsuksessen Wordfeud kommer inn i dette selskapet. Det som er spesielt er at selskapet har svært lave utgifter. Ni av ti kroner som selskapet tjener, er rent overskudd. Bertheussen sitter igjen med 25,2 millioner kroner før skatt. Det tilsvarer omtrent 69 000 kroner per dag ifølge Stavanger Aftenblad.

- Men dette er blitt veldig mye større enn jeg noensinne hadde sett for meg. Da jeg begynte, fantes det ingen slike spill for android-telefoner, som jeg brukte. Jeg hadde lyst til å spille på mobilen, og ville gjerne lage noe nytt selv. I begynnelsen håpet jeg at jeg skulle få nok brukere til at jeg kunne spille mot noen andre, sa Bertheussen ydmykt til Vg Helg i fjor.

Har flere ideer på lur

Bertheussen har også hintet om at han har flere ideer på lur. Til Byavisa Tromsø avslørte han i februar at han hadde noen ideer som han lekte med.

- Jeg tror ikke jeg vil si noe om hvilke spill det er snakk om, sa han til avisa.

Wordfeud-gruppa på Facebook har over 600 000 medlemmer, og foreløpig er det mulig med følgende språk: norsk, nynorsk, engelsk, tysk, fransk, spansk, svensk og dansk.

30 år gamle Håkon Bertheussen har tjent seg søkkrik på mobilappen Wordfeud.  

30 år gamle Håkon Bertheussen har tjent seg søkkrik på mobilappen Wordfeud.  

Slik søker du i skattelistene
  • Gå til www.skatteetaten.no.
  • Logg deg inn ved hjelp av MinID.
  • Søk på navn som du ønsker å sjekke skatten til.
  • Du kan søke opp 500 navn i måneden.
  • Hvis du ønsker topp-lister i Midt-Norge kan du besøke http://www.adressa.no/skatt/
På forsiden nå