Den svenskeide kaffebarkjeden Wayne’s Coffee kom på manges lepper da de åpnet to filialer på henholdsvis City Syd (2012) og Trondheim torg (2013).

Gikk ut over familien

Frank Auset og hans kone eide kaffebaren gjennom selskapet Vår cafedrøm. Nå viser det seg at drømmen ble en for stor utfordring.

- Vi valgte å slå oss konkurs fordi vi fikk ikke det overskuddet som vi ønsket det siste året. Det ble så mye ekstrajobbing, og det gikk ut over familielivet, forklarer Auset.

Adressa.no har tidligere skrevet om kaffekrigen i Trondheim som har tilspisset seg de siste årene med flere nye kaffeaktører. Auset ønsker ikke å legge skylda på konkurrentene.

- Da Starbucks kom, så opplevde vi en økning. Det ble ingen reell konkurranse fordi vi hadde ikke de samme kundene, forklarer Auset.

2,7 mill. i gjeld

Vår cafedrøm ble slått konkurs i Sør-Trøndelag tingrett i dag. Ifølge opplysninger som selskapet ga til tingretten er gjelden på 2,7 millioner kroner. Selskapet har ingen eiendeler av verdi. Antallet ansatte er 15 personer. Tingretten mente at selskapet ikke var i stand til å gjøre opp for seg.

- Wayne’s Coffee på Trondheim torg vil i verste fall bli stengt noen dager, men kafeen vil bestå. De som eier konseptet vil ta over driften, og de ansatte vil få fortsette i de samme jobbene. Det blir bare et skifte av eiere, sier Auset.

Kaffebaren på kjøpesenteret har en sunn profil ifølge Auset, noe han tror er en fordel i kaffebransjen. De tilbyr blant annet smoothie, bakverk og salater.

- Jeg tror det sunne konseptet  slår an blant folk. Jeg vet at det er liv laga, sier Auset optimistisk.

Sør-Trøndelag tingrett åpnet konkursbo i selskapet som drev Wayne's Coffee. Foto: ESPEN BAKKEN