Big Bite skulle erobre Middelhavs-regionen med trøndersk bakverk, og åpnet et utsalg i Barcelona i 2011.

- Vi klarte å treffe det verst tenkelige tidspunkt. Vi traff eiendomsboblen som gjorde at husleien var høy de to årene vi holdt på. Samtidig gikk vi inn akkurat i det Spania var i ferd med å legge seg på ryggen, sier administrerende direktør Trond Arne Stavne i Big Bite til Finansavisen.

Han kaller satsingen i Spania et prøveprosjekt.

- I snitt hadde vi 350-400 kunder per dag, men det var spesielt husleien som ble for dyr. I tillegg var konkurransen hard, sier Stavne.

- Er klonbart

Nå skal de de trønderske Big Bite-gründerne satse på Sverige og Danmark.

- Vi har vekstplaner og sitter i forhandlinger om å opprette master franchise-kontrakter for Danmark og Sverige. Erfaringen fra Spania har vist at Big Bite er klonbart, så nå handler det om å sette inn kreftene. Lykkes vi, kan de første butikkene åpne neste år, sier Stavne til avisen.

Big Bite solgte baguetter, wraps og salater for 160 millioner kroner i fjor. Kjeden som Stavne og Roar Stjern har bygd opp, drives som franchise og har 48 utsalgssteder.

Skal doble utsalgene

Planen er at den skal vokse med ti utsalg årlig de neste fem årene, slik at den har omtrent 100 utsalg i 2019, skriver Finansavisen.

- Vi er Norges største på det vi driver med. Hovedtyngden av utsalgene ligger i Trondheim, og vi 12 utsalg i Bergen by. Til sammenligning har vi bare ti utsalg på Østlandet, så vi har et betydelig potensial, sier Stavne.

Den først Big Bite-filialen åpnet på kjøpesenteret City Syd i Trondheim i 1997.