De var med å kjempe om Midt-Norges største etablererstipend Startstøtte på hele 500 000 kroner. De andre knallsterke konkurrentene var GlucoSet og Tind Technologies.

Spill og læring

Mobitroll har hentet hjem flere priser det siste halvåret og har med sin teknologi begeistret svært mange. Mobitroll kombinerer spill og læring i undervisningstjenesten Kahoot. Med to millioner brukere i flere verdensdeler har Kahoot allerede skapt engasjement.

Lærere over hele verden

Hydromekanikk på universitet, fransk, aerodynamikk og fysikk, historie, geografi og nynorsk. Hvem kan flest flagg? Matte og gangetabell. Hvordan oppfattes tortur i forskjellige verdensdeler og hva slags etiske dilemmaer leder det til? Det finnes læringsspill for det meste.

Mobitrolls kunder er lærere over hele verden. Forutsetningen er at elevene eller studentene har tilgang på PC, nettbrett eller smarttelefoner. Resultatet er en helt ny samhandling i klasserommet. Elevene spiller, lærer og konkurrerer. Og læreren kan lett gi unike tilbakemeldinger til hver og en.

- Kahoot er et verktøy som skaper et unikt læringsmiljø. Derfor har Mobitroll slagordet: – To be in Kahoot! for better education. Kahoot betyr å komme sammen om å gjøre noe på en litt rampete måte, forklarer gründerne bak selskapet.

- Fysisk er det en quiz, men det den gjør er å skape et unikt læringsmiljø, forteller de.

Sterke finalister

Det var tre knallsterke kandidater som kjempet om hvem som skulle få 500 000 kroner i Startstøtte.

30 kandidater meldte seg. Seks gikk videre etter innledende runder og så gjensto et finaleheat på tre selskaper som alle har sitt utspring fra teknologimiljøene på NTNU.

De to andre finalistene var  GlucoSet og Tind. Ved hjelp av teknologi sørger GlucoSet for kontinuerlig måling av glukosenivået i blodet på kritisk syke pasienter. De utvikler en ny teknologi som kan redde liv i en kritisk situasjon. Tine Almås Hunt, Sondre Volden og Nicolas Elvemo har utviklet en sensor som vil gi nøyaktig og livsviktig informasjon når det gjelder som mest. På denne måten avdekkes livsviktige svingninger i pasientens blodsukkernivå.

I følge gründerne i GlucoSet kan den nye teknologien både redde liv og samtidig spare sykehusene for kostnader. – Både pasienter og helsepersonell blir tryggere med denne informasjonen, understreker daglig leder Nicolas Elvemo. Medgründer og bioingeniør Tine Almås Hunt opplevde å miste faren sin på operasjonsbordet for to år siden. Dette har vært en drivkraft for henne i arbeidet med denne tekniske nyvinningen.

Samarbeider med Cern

Som første selskap i verden har TIND Technologies tegnet samarbeidsavtale med forskningsorganisasjonen CERN. Bak Tind står seks masterstudenter ved NTNUs Entreprenørskole og datateknikk. Tind leverer dataløsninger som sikrer digitale verdier for framtida.