Nå skal denne kafeen bli en burgerbar

Choco Boco på Solsiden er historie. Opp av asken stiger Sot bar og burger.

Choco Boco på Solsiden er lagt ned. Nå skal det komme burgerbar i lokalene.   Foto: CAMILLA KILNES

Saken oppdateres.

Svein Roger Torgersen og Lars Lian har satt sitt preg på Trondheim med kafeene Choco Boco, Jordbærpikene, Tulla Fischer, Café Løkka og Café Nyfiken på sentrale steder.

Nå er Choco Boco på hjørnet av Solsiden kjøpesenter historie. Kafeen har vært der siden 1999. Like etter påske hadde kafeen sin siste dag.

- Vi skal ha et nytt konsept inn i lokalene. Arbeidstittelen er Sot bar og burger, forteller Lars Lian til adressa.no.

LES MER: Dette tjener de på kaffesalget

Tøff konkurranse fra Starbucks

Han forteller at etter nesten 15 år med kafédrift på Nedre Elvehavn var det på tide å gjøre noe nytt. Han legger heller ikke skjul på at konkurransen fra den amerikanske kaffekjeden Starbucks i nabobygget har vært tøff.

- Vi skal ikke legge skjul på at vi merket at de kom. De har hatt en innvirkning på salget vårt, de selger jo kaffe de også, fastslår Lian.

Adressa.no har tidligere skrevet om kaffekrigen som har preget Midtbyen de siste årene, med stadig nye aktører.

- Situasjonen for Choco Boco er at det er kaffesalg på et hvert hjørne. Da er det ikke så interessant å holde på med det. Derfor snur vi ryggen til det og gjør noe annet, forklarer Lian.

LES MER: Vil kaffekrigen nå kokepunktet i Midtbyen?

Stort ølutvalg og burger fra grillen

Men arbeidet med et nytt konsept i Choco Boco-lokalene startet for to år siden, og Lian begrunner valget med at de ville gjøre noe som er mer tilpasset 2014. Svaret ble en burgerrestaurant som skal ha et stort utvalg øl og hjemmelagede burgere fra kullgrillen.

- Vi er kreative folk og liker å gjøre noe nytt. Det er en del burgermuligheter i Trondheim, men vi mener det er plass til flere aktører. Vårt konsept skal være ærlig, ekte og enkelt. Dette blir en burger som du får rett i hånda, forteller han.

LES MER: Lang, lang rekke med serveringssteder

Åpner i mai eller juni

Men for kundene som fortsatt ønsker å kjøpe en Choco Boco-kaffe er det fortsatt muligheter. Lian har ingen planer om å legge ned filialen i Nordre gate.

- Den klarer seg godt, og det er ikke noe skrikende behov for å gjøre noe med den.

Noen endelig åpningsdato er ikke klar for det nye burgerkonseptet, men Lian ønsker å åpne så fort som mulig. På nettsiden til Choco står det mai/juni. Noen av de ansatte som jobbet på Choco Boco Solsiden har blitt flyttet til andre kafeer, mens de fleste skal tilbake og jobbe i den nye burgerbaren.

Lars Lian forteller at Sot bar og burger er et konsept som skal innebære mange ølsorter og hjemmelaget burger fra kullgrill.  
        
            (Foto: camilla kilnes)

Lars Lian forteller at Sot bar og burger er et konsept som skal innebære mange ølsorter og hjemmelaget burger fra kullgrill.   Foto: camilla kilnes

På forsiden nå