«Tullball. Personbiltrafikk i bysentra er åpenbart passé»

Bilfri Midtby i Trondheim eller ikke. Spørsmålet skaper debatt i sosiale medier.

Varaordfører Hilde Opokus (MDG) utspill om bilfri Trondheim sentrum har skapt stor debatt. 

Saken oppdateres.

Debatten har rast i sosiale medier etter at varaordfører Hilde Opoku (MDG) uttalte til Adresseavisen at hun ønsker å gjøre Midtbyen innenfor elveslyngen bilfri.

17 631 stemmer hadde like før klokken 13 onsdag kommet inn på avstemningen på adressa.no på om de ønsker en bilfri Midtby eller ikke. Det soleklare flertallet ønsker at det fortsatt skal være lov til å kjøre bil i Midtbyen. 66 prosent har stemt at de ikke ønsker en bilfri Midtby, mens 29 prosent har stemt at de støtter Opokus forslag.

LES OGSÅ (PLUSS): Varaordføreren vil gjøre Midtbyen bilfri

LES OGSÅ: Næringsforeningen i Trondheim reagerer kraftig på varaordførerens utspill

- Om få år er byen død

Daglig leder Rigmor Bråthen har sagt at hun frykter milliardtap for Midtbyen dersom den blir bilfri. Flere har kastet seg inn i debatten om saken på Adressa.nos Facebook-side.

«Midtbyen har begynt på sitt "dødsleie", tilgjengeligheten er vanskelig da det blir mindre og mindre kjørefelt å veier stenges inn til byen. Om få år er byen død og lite attraktiv,» skriver en person på Facebook.

«Jeg har forlatt Midtbyen for lenge siden. Det er jo ikke særlig populært med bil der. Men har alt jeg trenger i drabantbyen,» skriver en annen.

Noen etterlyser flere parkeringsmuligheter i Trondheim sentrum.

«Det finnes jo nesten ikke parkeringer igjen heller. Så da blir det vanskelig for oss som bor uten mulighet for å ta buss inn. Selv elsker jeg å gå i Midtbyen, men pga dårlige parkeringsmuligheter, orker jeg bare ikke! Det hadde vært ok at selve Midtbyen var bilfri HVIS man hadde mye mer parkeringsmuligheter like utenfor,» mener en person.

LES OGSÅ (PLUSS): Slik kan et bilfritt Midtbyen bli

- Tullball

Andre er mer positive til at bilene kan forsvinne fra sentrum.

«For meg er det helt ok, kjører ikke bil og benytter meg gladelig av buss,» skriver en på Facebook.

«Tullball. Personbiltrafikk i bysentra er åpenbart passé. Og trondhjemmerne har uansett godt av å gå av seg en håndfull kalorier fra p-huset til sentrum. Sjeldent mer enn 200 meter. Trøndelag er ikke en stat i USA. Jeg skulle ønske flere var klar over det,» mener en annen.

På forsiden nå