Stinn brakke siden åpningen

Restaurantdriver Hege Karlsen i nystartede Cowsea Restobar ved Bakke bru synes de befinner seg midt i smørøyet.

Ny i byen: Restobar Cowsea åpnet dørene 5. juni ved Bakke bru, og har hatt fulle hus hver dag siden. Mandag måtte de se seg nødt til å åpne noen timer seinere for å komme à jour. 

Saken oppdateres.

– Plasseringen er perfekt slik vi ser det. Vi befinner oss i et knutepunkt mellom Solsiden, Bakklandet og Midtbyen. Ikke minst er vi svært synlige. Innherredsveien og Bakke bru er en viktig innfartsåre og restauranten er godt synlig både for turister og byens innbyggere, sier daglig leder og medeier Hege Karlsen.

LES OGSÅ: Italiener knekker trønderkoden (Pluss)

Tre restauranter på rekke

Sammen med Sushi Bar-eierne åpnet hun 5. juni restaurant- og barkonseptet i første etasje på det nye Adressa-huset på Nedre Elvehavn. Cowsea har 150 sitteplasser inne og 120 utendørs, og siden åpningen har det vært fulle hus.

– Trøkket har vært såpass stort, at vi har måttet åpne noen timer seinere i dag for å komme á jour. Men vi klager ikke, vi er kjempefornøyde, sier Karlsen.

Bygget huser også to andre restauranter, og de tre ligger på rekke ut mot kanalen.

– At to andre restauranter er lokalisert sammen oss, var avgjørende for at vi satset her.

Sammen med søsteren Nina Karlsen åpnet hun utestedet Søstrene Karlsen på Solsiden i 2004. Stedet har greid seg gjennom skiftende tider med flere konkurser, og restaurantene på Solsiden ble de første årene regnet som et området som kun var attraktivt for uteservering om sommeren. Søstrene Karlsen måtte også stenge noen vintermåneder i 2007 av økonomiske årsaker.

Tar ikke sjansen på Brattøra

– Men dette har endret seg og de siste årene har Solsiden blitt et vellykket helårssted, et sikkerstikk for folk som skal ut og spise. Det tar tid før en ny bydel "setter seg". Aker Brygge i Oslo opplevde også noen tøffe år, sier Hege Karlsen som solgte seg ut av Søstrene Karlsen i 2010.

– Hadde du tatt sjansen på å åpne serveringssted på Brattøra?

– Personlig ville jeg nok ikke det, ikke sånn som området fungerer i dag. Brattøra er nok litt for langt fra sentrum og folkestrømmen. Dessuten er det ingen privatboliger der.

Nye tilskudd: Tre nye restauranter har åpnet i første etasje i det nye Adressa-huset på Nedre Elvehavn, like ved Bakke bro. 

Nye tilskudd: Tre nye restauranter har åpnet i første etasje i det nye Adressa-huset på Nedre Elvehavn, like ved Bakke bro. 

På forsiden nå