For ti år siden intervjuet Adresseavisen 101 ungdommer i Midt-Norge om deres drømmer for framtida. I dette Oppdraget vil vi vite hva som har skjedd med ungdommene på disse ti årene. Vi ønsker også vite hva dagens ungdom drømmer om.

Derfor vil vi at du sender inn et bilde av deg selv til Instagram. I teksten som tilhører bildet skriver du hva din drøm er. Merk bildet med taggen #101drommer.

Her finner du alle Oppdraget-sakene.

Endring i mediebruk

I Oppdraget skal vi også undersøke hvordan samfunnet og Midt-Norge har forandret seg på disse ti årene.

I 2003 var ingen på Facebook. Den spede starten var i USA i 2004, og i september 2006 ble Facebook åpnet for alle med gyldig epostadresse. I januar 2012 var det 2,56 millioner norske facebookbrukere med egen profil. Over halvparten av landets befolkning er i dag på Facebook der de deler tanker og ideer, hendelser og private bilder.

I 2003 ville ni av ti bygdeungdommer vi spurte flytte fra bygda, og studier og opphold i utlandet eller reise verden rundt var en del av drømmen for fire av ti. Noe under halvparten tenkte seg tilbake hvis det var jobber å få, til tross for ulemper ved små bygdesamfunn.

Kom med innspill

Vi som deltar i Oppdraget er spent hva møtet med de unge fra «101 drømmer» vil bringe.

Men vi er også spent på om ungdommen i dag tenker annerledes om fremtiden enn de unge for ti år siden.

Har du innspill til oss? Send til oppdraget@adresseavisen.no.

Dette er vi som jobber med Oppdraget. Øverst fra venstre: Rannei Mesloe, Tone Mørkved og Glen Musk. Nederst fra venstre Ann-Inger Borstad, Marit Ytterland Nygård og Frank Cadamarteri. Foto: Glen Musk