Instrukser til landets helseforetak om å ta i bruk ledig privat kapasitet, kjapp innstramming av asylpolitikken, tilskudd fra Husbanken til å bygge private sykehjem og forsering av planer innen samferdsel er noe av det FrP-leder Siv Jensen mener kan gjennomføres raskt hvis hennes parti kommer i regjeringsposisjon.

PDF: Her er hele Frps 100-dagersplan

Lørdag la FrP frem sitt 100-dagers program for hvordan man kan starte arbeidet med å fornye Norge. Planen inneholder 101 tiltak, men partileder Siv Jensen, nestleder Per Sandberg og 2.nesteleder Per Olsen, ordfører i Tønsberg, måtte innrømme at mange av planene ikke lar seg gjennomføre så raskt. Bl.a. fordi de vil kreve behandling og flertall i Stortinget.

Privat arena

Ringvåltunet omsorgssenter i Trondheim var valgt som arena for FrPs pressekonferanse, der alle landets største medier flokket seg rundt partiets frontfigurer. Ute på plenen foran det store sykehjemmet var FrPs «showbuss» på plass, og inne i partyteltet ble det servert pølser og vafler, sistnevnte stekt i firkantet jern med FrP-logoen presset inn.

LEDER: 100 dager med Frp

Over høytalerne lød det dansemusikk og andre kommersielle perler fra FrPs egen musikk-cd «Politisk ukorrekt». Pynteballongene på utsiden tok imidlertid vinden tak i og sendte til værs før hele showet startet.

Ikke tilfeldig

Det var naturligvis ikke tilfeldig at Siv Jensen & Co møtte pressen i det som kanskje er en av landets flotteste private omsorgstilbud. Lørdag sto hele senteret tomt for beboere, men ifølge daglig leder Grethe Enlid ville pasienter fra Rissa kommune komme tilbake over helgen. Rissa er pr. i dag eneste kommune som benytter seg av det tilbudet Ringvål har, 31 enerom til pasienter som vil ha avlastningstilbud eller heltidsomsorg.

PDF: Her er hele Frps 100-dagersplan

– Ringvål omsorgsenter er en trist illustrasjon på hvordan Trondheim kommune behandler dem som har behov for et tilbud. De rødgrønne i byen synes tydeligvis at det er bedre at folk står i kø fremfor å ta i bruk de flotte rommene som Ringvål kan tilby. Nå må kommunen snart ta til vettet, det er nemlig bare en ting som kreves, og det er vilje, sier Siv Jensen.

Naturlig valg

På pressekonferansen brukte hun nettopp Grethe Enlid som eksempel på hverdagsheltinnene som gjør at hun selv fortsatt holder på med politikk. For i en tid hvor hun som partileder opplever «stadige angrep fra synsere, forståsegpåere, eksperter og journalister», har hun stilt seg spørsmålet om det virkelig er verdt å drive med politikk. Svaret ble ja, pga alle de fantastiske kvinnene rundt om i landet som står på, enten det er i politiet eller i omsorgsarbeid.

– Derfor var det veldig naturlig og riktig for oss å komme hit til Ringvål på denne dagen. Grethe Enlid ved Ringvål omsorgssenter er en av disse kvinnene. Etter mange år i offentlig omsorg nektet hun å godta at det ikke ble gitt en verdig omsorg til alle. Men dessverre er hennes initiativ blitt hindret av en stadig kamp mot de rødgrønne her i Trondheim, sier Jensen.

- Fantastisk

– Fantastisk at FrP valgte å komme hit for å legge frem sitt 100-dagersprogram. Helt supert for oss, det får synliggjort de private tilbudene innen omsorgssektoren, sier Grethe Enlid selv.

Hun forteller at hun har hatt dialog med Siv Jensen lenge, og at hun også har møtt FrP-leder på Stortinget. Men det var først forrige fredag hun fikk vite at Ringvål var blitt plukket ut som stedet hvor FrP ville presentere sitt program.

– Vil en FrP- eller borgerlig regjering kunne hjelpe Ringvål til å få benyttet kapasiteten?

– Ja, jeg tror et regjeringsskifte vil bety mye for oss som jobber innen privat omsorg. Her i Trondheim vil vi fortsatt slite med det rødgrønne styret, men jeg tror instruksene fra en eventuell ny regjering vil forplante seg utover landet, også hit, svarer Grethe Enlid.

PDF: Her er hele Frps 100-dagersplan

Foto: GLEN MUSK
Foto: GLEN MUSK
Foto: SCANPIX