For det var spenning til siste slutt i Sør-Trøndelag. Lenge var det ikke avgjort hvem som får sitte på Stortinget. Lars Tvete (H) og Øyvind Håbrekke (KrF) var ute og inne av stortingsbenken i Sør-Trøndelag mandag kveld. Til slutt kom Håbrekke på plass.

Her får du full oversikt over valgresultatet

Sør-Trøndelag har ti mandat som fordeles på denne måten etter opptellingen av de fleste stemmene: Arbeiderpartiet har fire representanter (Trond Giske, Gunn Karin Gjul, Jorodd Asphjell og Eva Kristin Hansen) Fremskrittspartiet (Per Sandberg og Tord Lien) har to, mens Kristelig Folkeparti (Øyvind Håbrekke), Høyre (Linda C. Hofstad Helleland), SV (Snorre Valen) og Sp (Ola Borten Moe) har en representant hver.

- Jeg tør ikke å slippe jubelen løs ennå, sa Håbrekke like før midnatt - med god grunn.

Men etter klokken 02.00 i natt kunne Krf-politikeren juble. Han trakk det lengste strået og slo Høyres Lars Tvete på målstreken.

Optimistisk KrF-veteran

Veteranen Ola T. Lånke, som ga seg før dette valget, var positiv på vegne av sin partikollega.

- Dette går veien, sier han optimistisk. Og han fikk rett.

Håbrekke er partiets førstekandidat i Sør-Trøndelag, og kjempet en tøff kamp om et utjevningsmandat. De første målingene viste at Håbrekke ikke lyktes i sitt forsøk på å komme inn på tinget. Fram til klokken 02 lå Tvete inne.

Da en tredel av stemmene var talt opp i Sør-Trøndelag, var det Høyre som kunne glede seg over en ekstra representant i Sør-Trøndelag, mens KrF hadde mistet sitt utjevningsmandat.

Disse ti er inne på Stortinget etter at stemmene er talt opp i Sør-Trøndelag. Øverst fra venstre: Jorodd Asphjell (Ap), Trond Giske (Ap), Eva Kristin Hansen (Ap), Gunn Karin Gjul (Ap), Snorre Valen (SV), Øyvind Håbrekke (KrF), Linda C. Hofstad Helleland (H), Ola Borten Moe (Sp), Tord André Lien (Frp) og Per Sandberg (Frp). Foto: MONTASJE
Foto: Richard Sagen