- Dette valget har vært mye mer spennende enn NRK har fått fram. Det er noen fylker det er utrolig jevnt. Men så lenge Venstre holder seg under sperregrensa blir det slik, sa kultur- og kirkeminister Trond Giske.

- Bunnsolid og ærlig

Han sa at de borgerliges kamp mot de rødgrønne gikk like mye mot det rødgrønne styret i Trondheim som den rødgrønne regjeringen.

Se oversikt over valgresultatet i din kommune

- Men det er en som skal takkes spesielt. Hun er bunnsolid og ærlig. Hun jobber hver dag for eldreomsorgen, ropte Giske og Folkets Hus ropte på Rita Ottervik.

Tredje rosen på én dag

- Vi har styrt landet i fire år, vi har styrt Trondheim i seks år. Nå har folket gitt oss en tillit vi skal være dypt takknemlige for og vi skal jobbe videre for å nå målene, sier Giske som i går kveld delte ut roser foran Nova kino i Trondheim.

- Vi har banket på 32 000 dører, delt ut 63 000 roser og snakket med hver eneste velger mange ganger. I går ga jeg ei jente en rose og hun sa «Det er den tredje jeg får i dag».

Giske beklaget at 70 år gamle Arne L. Haugen ikke får fast plass denne gangen heller, men:

- Jeg tror jeg kan love han fast varaplass, lo Giske.

- Verdens beste kulturminister

Giske fikk hyllesten tilbake fra fylkesordfører Tore O. Sandvik:

- Jeg vet ikke hvor mange timer han jobber i uka, verdens beste kulturminister!

Dermed var det til slutt klart for kultur på Ap-vaken.

- Venstre har mistet kulturfolket, vi har fått dem, sa Giske og introduserte Øyvind Brandzæg.

- Jeg er så glad for at du er kulturminister, Trond. Alle som er proffe i kulturlivet er glad for at du sitter der du sitter. Og jeg håper at du fortsetter, sa Brandzæg, som sang Litjvisa mi.

Trond Giske takket trondheimsordfører Rita Ottervik for hennes utrettelig kamp for eldreomsorgen. Foto: terje visnes