Knut Arild Hareide valgt til ny KrF-leder

Knut Arild Hareide fikk i dag tidlig full oppslutning i landsmøtet og ble valgt til KrFs nye leder. Geirmund Lykke fikk plass i sentralstyret.

Saken oppdateres.

KrFs mangeårige kronprins, Knut Arild Hareide, ble klokka 09.08 i dag valgt til leder i partiet. Hareide har, helt siden han ble hentet inn i politikken av avdøde Jon Lilletun, blitt ansett som et stort talent i KrF. Det har vært en lite dramatisk nominasjonskamp. Hareides fremste konkurrent, Hans Olav Syversen fra Oslo, sa tidlig fra at han ikke ønsket ledervervet.

Syversen vil for øvrig nå bli parlamentarisk leder i Stortinget, mens Hareide fortsetter som leder av samferdselskomiteen. Ønsket fra Hareides side er å få frem flere profiler i partiet. I partiledelsen får Hareide med seg Dagrun Eriksen, som allerede har en periode bak seg som nestleder og ordfører Bjørg Tysdal Moe.

- Ta med deg denne applausen. Vi er mange som gleder oss til å være med på laget ditt, sa dirigent og stortingsrepresentant, Line Henriette Holten Hjemdal.

I Sør-Trøndelag-delegasjonen var spenningen i går knyttet til hvorvidt Geirmund Lykke ville få gjenvalg til sentralstyret. Lykke er KrFs førstekandidat i Trondheim, etter at han i mange år har vært fylkespolitiker.

Stortingsrepresentant Øyvind Håbrekke anbefalte landsmøtet å stemme på Lykke:

- Det er en stor glede å snakke for Geirmund Lykke. Han er forankring og forandring. Han utfordrer og utfordrer og utfordrer, mer enn den mest radikale KrFU-er, fortalte Håbrekke.

- Jeg kan ikke tenke meg en bedre kandidat enn Geirmund Lykke, fortsatte Håbrekke.

Konkurransen om plass i sentralstyret var tøff – det var forslag på elleve kandidater. Men med 110 stemmer fikk Geirmund Lykke fornyet tillit.

 
På forsiden nå