Faremo skal overbevises med hurtigbåten

Kampen om Norges fremtidige hovedflystasjon fortsetter. Det «nye» våpenet er hurtigbåten.

Saken oppdateres.

Brekstad: I dag er forsvarminister Grete Faremo (Ap) på Ørland hovedflystasjon. Hun ankom med hurtigbåten fra Trondheim klokken 13 i dag, sammen med blant annet fylkesordfører Tore O. Sandvik (Ap). Turen er en del av en rundreise til alle aktuelle baser. Bodø, Evenes og Ørland kjemper om å bli Norges fremtidige hovedflybase, noe som skal avgjøres politisk til våren, når den nye langtidsplanen legges frem.

Opptatt av hurtigbåt

Underveis på turen over fjorden brukte Sandvik tiden på å overbevise Faremo om at Ørland ikke bare er best ut ifra et fagmilitært ståsted – det er også best med hensyn til den sivile biten. Det er her hurtigbåten kommer inn i bildet, som et av argumentene Ørland-lobbyen er særlig opptatt av.

- Det har lenge hersket en misforståelse om at det blir vanskeligere å rekruttere personell til Ørland enn til for eksempel Bodø. Det stemmer ikke. Men hurtigbåt som skal bruke 45 minutter fra Trondheim til Brekstad, er Ørland en del av et stort arbeidsmarked med over 200 000 mennesker. Det blir enklere for flystasjonpersonellets koner eller menn å skaffe seg arbeid her enn i Bodø, sier Sandvik til adressa.no.

Han mener turen over fjorden med Faremo gikk svært bra.

Tett program

Forsvarsministeren har et tett program i dag. Først tilbringer hun to timer på hovedflystasjonen, et møte som er lukket for pressen. Så skal hun blant annet stå på stand for Arbeiderpartiet på Libra kjøpesenter. Hun skal også innom Austråttborgen, Bjugnhallen, Fosen videregående skole og flere andre steder i Ørland og Bjugn.

- Vi har i mange år jobbet lokalt for å bevare hovedflystasjonen. I løpet av de siste ti årene har vi bygget ut skoler, barnehager, sykehjem, kulturhus og omsorgsboliger. Det betyr at også den sivile biten ligger godt til rette, sier ordførerkandidat Knut Ring (Ap).

 
På forsiden nå