Kommunalminister Jan Tore Sanner:

Presser frem et samlet Trøndelag

- Hvis ikke trøndelagsfylkene slår seg sammen blir det ingen nye oppgaver på fylkeskommunen.

Sanner har lovet at Fylkesmannen i et Stor-Trøndelag får hovedsete i Steinkjer, men at det  fortsatt vil  være oppgaver og stillinger i Trondheim sli, at man får en god regional balanse.  Foto: Jens Petter Søraa

Saken oppdateres.

Det var den krystallklare beskjeden fra kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner til Trøndelagsmøtet.

- Regjeringen er ikke innstilt på å gi dagens fylkeskommuner nye oppgaver, det er det heller ikke støtte for i Stortinget.

LES OGSÅ: - Et rått politisk spill

Forventer vedtak i april

Statsråden understreket at vedtaket om sammenslåing må komme i april, og at en utsettelse kunne få store konsekvenser.

- Et sammenslått Trøndelag vil ha store muligheter. Det handler om å utnytte regionens muligheter for å skape arbeidsplasser,  for verdiskaping og bosetting. Man må også se på kommunikasjon og kompetanse, og utvikle nye bolig- og arbeidsmarkeder samt møte klima- og miljøutfordringer gjennom regional planlegging og regional samordning. Her ligger det store muligheter både for å forsterke og gi nye regioner flere oppgaver.

LES OGSÅ: Fikk avklaring i 50-års gave

Til Steinkjer

Sanner lovet også at Fylkesmannen i et Stor-Trøndelag får hovedsete i Steinkjer, men at det  fortsatt vil  være oppgaver og stillinger i Trondheim sli, at man får en god regional balanse.

- Hvis dere derimot ikke klarer å bli enige i løpet av våren vil diskusjonen om fylkesmannsembetet være en del av den store diskusjonen som regjeringen har satt i gang. Nå har dere derfor en enestående mulighet til å bestemme selv og utnytte det mulighetsrommet som Stortinget har skapt.

På forsiden nå