Partiets parlamentariske leder, Marit Arnstad, innrømmer at hun ikke hadde all verden av forventninger til Sanners regionreform.

- Men selv til Sanner å være, er dette syltynne greier, konstaterer Arnstad.

Hvor er oppgavene?

Hun mener regjeringen har lagt frem en strukturreform, ikke en oppgavereform.

- Vi hadde håpet at det skulle komme noen konkrete oppgaver, men her er alt åpenbart til vurdering. Jeg ser ikke helt hva drivkraften til en reform skal være og forstår ikke hvorfor Sanner kan ikke legge oppgavene på bordet først, sier Arnstad.

I Senterpartiet har man også bitt seg merke i at regjeringen argumenterer for en regionreform med behov for å rydde opp i den regionale staten. Sanner brukte tirsdag formiddag selv eksempelet på at 38 av statens egne etater organiserer sin inndeling av Norge på 36 ulike måter.

- Men selv etter en eventuell endring til 10 regioner, vil politiet fortsatt være delt opp i 12 og vi vil ha fire helseregioner i Norge.

Haster ikke lenger

Et slags lyspunkt ser likevel Arnstad.

- Det store hastverket man har hatt i Trøndelag for å slå seg sammen først for å få nye oppgaver er borte. Trøndelag, og alle de andre fylkene, har fått en frist til 1. desember, men ingen oppgaver, påpeker Arnstad.

Senterpartiet har tatt til orde for at hele regionapparatet til Innovasjon Norge bør desentraliseres. Det samme gjelder BUF-etat, Distriktspsykiatrien, Kulturrådet og en rekke andre institusjoner.

- Men alt dette kan desentraliseres uten å lage nye regioner. Bildet av at dagens fylker ikke er i stand til å løse oppgaver, er et bilde jeg ikke er enig i, sier Arnstad.

Tirsdag kveld klokken 19 arrangerer NRK, Adresseavisen og Trønder-Avisa debattmøte på Stiklestad. Temaet er den eventuelle sammenslåingen mellom Nord- og Sør-Trøndelag. Du kan følge møtet direkte på adressa.no.

Følg Adresseavisen på FacebookInstagram og Twitter.