Her reddes stortingsrepresentant ut av heis i Skopje

Stortingsrepresentant Frank Jenssen (H) var på tur ned fra 9. etasje i en bygning i Skopje. Følget spøkte om at heisen kunne stanse. Det gikk troll i ord.

Saken oppdateres.

En delegasjon fra Europarådet på åtte personer har de siste par dagene vært i Makedonia for å observere forberedelsen til valget der i månedsskiftet mai/juni. To av dem er fra Norge (Jenssen og Lise Christoffersen (Ap)). Neste gang bør de ha med heiskontrollør også.

Stod bom fast mellom 3. og 4. etasje

For det er ikke bare påstander om valgfusk, korrupsjon og maktmisbruk landet har å stri med. Heisene er heller ikke til å stole på.

- Vi var på besøk til det som tilsvarer statsadvokaten i Norge. Da vi skulle ta heisen ned fra 9. etasje var det en som sa at vi uansett kom ned. Da svarte en annen at det ikke kom til å skje, men at vi kom til å bli sittende fast mellom to etasjer. Det var akkurat det som skjedde. Vi stanset mellom 3. og 4. etasje, forteller Frank Jenssen.

Les også: Gutter i rullestol satt fast i heisen i 1,5 time

Ingen luke i taket

2-3 personer fra delegasjonen pluss tolker ventet i heisen i ti minutter. En av damene i følget hadde telefonnummer til resepsjonen og fikk varslet.

- Jeg har alltid lurt på om det er som på film - om det virkelig er en luke i taket der man sniker seg ut. Det var det ikke, sier Jenssen.

Først prøvde redningsmennene seg med ei håndsveiv for å få heisen ned til 3. etasje. Det gikk ikke. Dermed tvang de opp dørene og fikk hjulpet gjengen ut.

Les også: Måtte hjelpe beruset mann ut av heis

Tvang opp dørene

- En av damene hadde stått fast i heisen før med noen som hadde klaustrofobi. Hun sa at det ikke blir bedre av å slå spøker når slike ting skjer, men i dette følget gikk det greit, selv om det var fryktelig varmt og friskluften slo imot oss da de åpnet dørene, forteller Jenssen som mer ser det humoristiske enn dramatiske i episoden.

Les også: Strippet i heisen

Opposisjonen nekter

- Og hva er konklusjonen til delegasjonen i forhold til det forestående valget i Makedonia?

- Opposisjonen truer med å boikotte valget fordi de mener at det ikke vil gå riktig for seg. Vi har likevel anbefalt dem å stille. Det er klart at Makedonia har en vei å gå. Det foregår et politiisk spill som vi ikke legger oss opp i, sier Jenssen.

Les også: EU vurderer sanksjoner mot Makedonia

Gjengen i heisen tok det hele med godt humør selv om det var varmt og det slett ikke fantes noen luke i taket slik man ofte ser på film. 
        
            (Foto: Privat)

Gjengen i heisen tok det hele med godt humør selv om det var varmt og det slett ikke fantes noen luke i taket slik man ofte ser på film.  Foto: Privat

På forsiden nå