Fylkesleder for Nord-Trøndelag Frp Einar Almaas skal i sentralstyremøte klokken 16 i dag.

- Det er helt uaktuelt å røre bilpakka. Da får vi heller gå ut av regjering og slippe til Ap. Så får KrF og Venstre se hvor mye de får ut av dem, sier Almaas.

Han har ikke fått vite hva som blir dagsorden under dagens møte, men sier han er spent på å høre alternativene.

Også flere andre fylkesledere åpner for å gå ut av regjering, melder flere aviser tirsdag.

I møte klokken 16 skal også Elin Marie Andreassen, fylkesleder for Sør-Trøndelag FrP:

- Det har jeg ingen kommentar til, sier hun om det planlagte møtet.

Fylkesleder: Elin M. Andreassen. Foto: Morten Antonsen

Les flere saker om Frp her.

- Heller ut av regjering

Frps stortingsrepresentant fra Sør-Trøndelag, Lill Harriet Sandaune, var denne helga på Frp-kurs i hjemfylket.

- Jeg vil heller at Frp går ut av regjering, enn at vi åpner opp bilpakka, sa Sandaune til Adresseavisen da.

-  Mitt inntrykk er at Frp-ere lokalt er veldig klare på dette: Bilpakka skal ikke røres. Men så er det mange andre områder jeg tror vi kan enes om. Vi har fått til så mye sammen med Venstre og Krf, at jeg tror vi får til dette også, utdyper Sandaune overfor Adresseavisen.

Tydelig: Stortingsrepresentant Lill Harriet Sandaune var på kurs i helga, og uttalte seg klart om bilpakka. - Jeg vil heller at Frp går ut av regjering, enn at vi åpner opp bilpakka, sa Sandaune.

Bilpakka innebærer noe skjerpede bensin- og dieselavgifter, men samtidig bompengekutt, økt pendlerfradrag og redusert årsavgift for fossilbiler.

Heller ikke stortingsrepresentant Sivert Bjørnstad vil kommentere:

- Jeg sitter ikke i landsstyret og vet heller ikke hva dagsorden der er. Utover det har jeg selvsagt ingen kommentar, skriver Bjørnstad i en sms.

Les kommentaren: Erna styrer mot krise

Venstre-lederen vurderer å bryte

Venstre-leder Trine Skei Grande vurderer å bryte budsjettforhandlingene, men partiet har ennå ikke fattet en avgjørelse.

– Vi har ikke noen konklusjon nå. Det kommer vi sikkert til å få i løpet av dagen. Vi jobber for å få klarlagt hva som egentlig er forandret fra i går kveld, og det virker ikke som det er særlig mye, sa Grande etter et møte i stortingsgruppen tirsdag ifølge NTB.

Hun sier det er «soleklart» at Venstre ikke er tilfreds med innspillene som kom fra regjeringen under møtet i statsministerboligen mandag kveld og holder muligheten åpen for å bryte budsjettforhandlingene.

– Det er et alternativ, ja, sier hun.

Ap krever også svar

Ap-leder Jonas Gahr Støre vurderer å gripe ordet ved stortingsmøtets slutt tirsdag for å få klarlagt hvordan budsjettkrisen på borgerlige side påvirker Stortingets videre arbeid.

– Vi er få dager før en finansdebatt og må få avklart hva vi har å forholde oss til, sier Støre til NTB.

Dersom regjeringen og samarbeidspartiene eller Stortingets presidentskap ikke klargjør dette overfor opposisjonen med det aller første, vil Ap-lederen gripe ordet ved møteslutt. Det anslås at tirsdagens stortingsmøte vil avsluttes en gang mellom klokken 18 og 19.

Sent mandag kveld gikk de fire partilederne på borgerlig side fra hverandre etter nok et møte hos statsministeren som ble avsluttet uten enighet, skriver NTB. Det var to skuffede sentrumsledere som møtte pressen utenfor statsministerboligen.

Les også: Frp firer ikke en tomme - drivstoffavgiftene skal ikke røres