Frank Jenssen blir ny fylkesmann i Trøndelag

Frank Jenssen blir første fylkesmann når Trøndelag slås sammen i 2018.

Saken oppdateres.

Frank Jenssen har vært kommunepolitiker gjennom svært mange år, statssekretær og kommunikasjonsdirektør i Arbeidstilsynet. Jenssen bor i dag på Nardo i Trondheim, og pendler til Oslo der han er stortingsrepresentant for Høyre.

Fredag ble han utnevnt til ny fylkesmann for Trøndelag i statsråd. Jenssen kom nærmest direkte fra «løvens hule» - det pågående store Trøndelagsmøtet – til utnevnelse og blomsteroverrekkelse hos kommunalminister Jan Tore Sanner fredag formiddag.

- En ære

- Det er en ære og en stor tillitserklæring å bli statens mann i det nye Trøndelag. Jeg ser virkelig frem til denne oppgaven, sier Jenssen til Adresseavisen.

Frank Jensen har vært innvalgt på Stortinget fra Sør-Trøndelag siden 2013. Nå fortsetter som stortingsrepresentant for Høyre ut perioden, men vil varsle nominasjonskomiteen i Sør-Trøndelag Høyre at han trekker seg fra andreplassen han nylig ble renominert til for stortingsvalget neste år.

- Jeg kommer til å stå på til siste slutt som folkevalgt for Sør-Trøndelag, sier Jenssen – som i dag er Høyres kommunalpolitiske talsmann.

 Tak over hodet i Steinkjer

Noen stor tiltredelseserklæring vil ikke Jenssen komme med fredag. Men han forsikrer om at han er en av de som hele veien har støttet ideen om å legge det nye embetet til Steinkjer.

- Akkurat hvordan jeg skal ordne det praktisk i Steinkjer har jeg ikke hatt tid til å tenke på. Men jeg kommer garantert ikke til å bidra til at det oppstår noen diskusjon om hvorvidt fylkesmannen eller embetet har sitt hovedsete i Steinkjer, sier den nye fylkesmannen – og slår fast at «det blir tak over hodet for meg i Steinkjer».

LES OGSÅ: - Viktig at fylkesmannen bor og jobber på Steinkjer

Sanner: - Sterke søkere

Kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner er strålende fornøyd med utnevnelsen av statens mann i det nye Trøndelag.

Han legger ikke skjul på at det ble en litt mer krevende utnevnelse enn han hadde trodd på forhånd.

- Men det har vært et privilegium å ha så gode søkere å velge blant. Det var særlig tre kandidater som utmerket seg. Sittende fylkesmann Inge Ryan i Nord-Trøndelag har gjort en svært god jobb som vår representant siden 2009. Anne Marit Mevassvik har vært en dyktig politiker og stått sentralt i samlingen av Trøndelag. Til slutt falt vi ned på Frank Jenssen. Han er en dyktig leder med spennende og variert bakgrunn. Fra privat sektor og på ulike nivåer i politikken, sier Sanner

Gratuleres av konkurrent

Jenssen var én av totalt tre personer som var høyaktuelle for stillingen. Dagens fylkesmann i Nord-Trøndelag, Inge Ryan, var av mange spådd som en favoritt. Flere hadde også dagens fylkesordfører i Nord-Trøndelag, Anne Marit Mevassvik (Ap), som sin favoritt.

I dag får Jenssen gratulasjoner av konkurrenten.

- Det er en ansettelse som forventet. Jeg vil gratulere Frank, og jeg ser frem til et godt samarbeid med han når han tiltrer, sa Anne Marit Mevassvik, da Adresseavisen fortalte henne nyheten fredag formiddag.

I jobb fra 2018

Som fylkesmann blir Jenssen statens fremste representant i det nye fylket. Selve sammenslåingen av Nord- og Sør-Trøndelag skjer først i 2018, og Jenssen vil tiltre stillingen 1. januar 2018.

Påtroppende fylkesrådmann for et samlet Trøndelag, Odd Inge Mjøen, kommenterer nyheten:

- Det var tre kandidater som alle ville gjort en god jobb. Så registrerer jeg at Adresseavisen erfarer at det blir Frank Jenssen, og det var ikke overraskende. Han kommer til å gjøre en god jobb, sier Mjøen.

LES OGSÅ: Mevassvik helgarderer i kampen om å styre Trøndelag

LES OGSÅ: Sørtrønderen er fra Mars, nordtrønderen er fra Venus

Frank Jenssen (til høyre) ble utnevnt som ny fylkesmann i Trøndelag av kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner fredag. 
        
            (Foto: Kristin Svorte)

Frank Jenssen (til høyre) ble utnevnt som ny fylkesmann i Trøndelag av kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner fredag.  Foto: Kristin Svorte

På forsiden nå