Ap hasteinnkalte til sentralstyremøte torsdag kveld. De satt sammen i telefonmøte fra klokken 21.30.

- Jeg skal orientere dem om situasjonen, sa partileder Jonas Gahr Støre til NRK Kveldsnytt i forkant av møtet.

Klokken 22.45 får Adresseavisen opplyst at møtet nettopp var over, uten at det ble besluttet noe. Møtet beskrives som et rent orienteringsmøte.

En kilde som deltok på møtet, sier det ikke kom noe kritikk mot partileder Støre.

Les Adresseavisens intervju med Trond Giske her: Han oppfordrer folk til å snakke - nå er Giske forberedt på historier fra flere kvinner

Beklager oppførsel

Trond Giske uttalte seg til NRK tidligere på kvelden:

- Jeg beklager at jeg har opptrådt på en måte som enkeltmennekser har opplevd som ubehagelig eller upassende. Det må jeg legge på min kappe. Det er jeg veldig lei meg for. Vi har de sist dagene fått inn varsler, og det har vært en øyeåpner for meg som jeg tar dypt alvorlig, sa Giske på NRK.

Han gjorde det klart at han ikke gir seg som nestleder.

Legger seg flat

Han sier han ikke har vært i direkte kontakt med kvinnene for å be om unnskyldning, men at det er formidlet via partiet.

- Det er ikke noe annet å gjøre enn å ta ansvar selv og legge seg flat, sa Giske.

Han sa at han ikke har vært sin egen oppførsel bevisst nok, og nevnte både ulikhet i maktforhold, alderforskjeller og «sosiale sammenhenger med mye alkohol».

- Jeg har ikke opptrådt i tråd med de verdiene som jeg eller Ap ønsker å stå for, sa han.

Han svarte ikke direkte på om det han har gjort, kan kalles seksuell trakassering.

- Om det er upassende oppførsel, så er det for meg mer enn nok til å beklage dypt, sier han.

Han sier han husker de situasjonene som beskrives i varslene som har kommet inn, men at han av hensyn til dem som har varslet, ikke kan gå inn på dem. Han ba også andre kvinner om å si fra dersom de har episoder som bør komme frem.

Pressemelding torsdag

Torsdag var Giske i møte med partileder Jonas Gahr Støre for å diskutere varsler som er kommet angående nestlederens oppførsel. Etter det kom det en pressemelding:

- Jeg tar på alvor at jeg har opptrådt på en måte som har vært belastende. Det er mitt ansvar å bidra til at ingen opplever meg slik, slår Giske fast i en pressemelding fra Arbeiderpartiet.

Les også: Giske i møte med Støre etter nye anklager

- Jeg ser at slike opplevelser er negativt for partiet og for partikulturen vi skal ha, og at det er et særlig ansvar for oss som har ledende tillitsverv å sørge for en god partikultur. Dette tar jeg til meg og vil gjøre mitt for å bidra til dette, sier Giske i meldingen som NTB gjengir.

Med på gjennomgangen av varslene var også partisekretær Kjersti Stenseng.

- Jeg er gjort kjent med at det er kommet varsler som angår meg. Jeg har hatt en gjennomgang av dette sammen med Jonas og Kjersti i dag og tatt til meg kritikken, sier Giske i meldinga.

I møte: Partisekretær Kjersti Stenseng og Jonas Gahr Støre var med på en gjennomgang av varslene med Trond Giske.

Støre: - Kritikkverdig

Partileder Jonas Gahr Støre vil ikke kommentere enkeltsakene, men slår fast at Giske har opptrådt «kritikkverdig».

- Jeg har sagt fra til Trond om at han har opptrådt på en måte som er kritikkverdig. Trond har overfor meg uttrykt at han tar inn over seg alvoret og at han forstår at han har opptrådt på en måte som har ført til disse reaksjonene, sier Støre.

I forrige uke uttalte Støre seg om de sakene VG og Dagens Næringsliv hadde publisert frem til da, med ulike anklager mot Giske. Da sa Støre:

- Jeg har lest det som har stått i avisene, og det gir ikke grunnlag for en slik anklage eller en slik konklusjon, sa Støre til Adresseavisen i forrige uke.

Nå ser han altså annerledes på saken.

Les også: - Trond er en mann som behandler kvinner med respekt