Støre opplyser til NTB at det bli kalt inn til møte i sentralstyret «rett over nyttår», og sier at han der også vil foreslå et ekstraordinært landsstyremøte i slutten av januar. Landsstyret skal etter planen ikke samles før i mars.

Les også: Ap-nestleder Tajik: Varslene var rystende lesning

Felles ansvar

- Det er en krevende tid for oss, og jeg tenker spesielt på de kvinnene som har fortalt om uønskede opplevelser. Det er et felles ansvar å ta oss gjennom dette. Vi trenger å samle rekkene, sier han.

NRK har intervjuet Støre lille julaften. Han forklarer møteinnkallelsen slik:

- Dette er en sak av stor viktighet, spørsmålet om varsler og håndteringen av det. Jeg ønsker å gjennomgå den situasjonen med sentralstyret rett over nyttår, så jeg kaller inn sentralstyret tidlig den uka. Det er det organet det er naturlig for meg å dele mine vurderinger med, sier Støre til NRK.

Les mer: Giske ber andre damer varsle

- Vi har en kulturjobb å gjøre

Støre vil ikke kommentere opplysninger fredag kveld om nye varsler som gjelder Trond Giske, og viser til at nestlederen er sykmeldt. Han understreker samtidig at partiet ikke kommenterer om og hvilke varsler de mottar av hensyn til de berørte.

- Det må vi respektere, sier Støre.

Til NRK forteller Støre at målet med møtene på nyåret er å gjennomgå situasjonen og se på hvilke retningslinjer og regler partiet har for å hindre seksuell trakassering og uønsket seksuell oppmerksomhet.

– Vi trenger en prosess for å sørge for at de blir etterlevd, og vi har en kulturjobb å gjøre på det området, det er helt klart, sier Støre til NRK.

Les også: Tore O. Sandvik: - Trond er åpenbart svekket