Linda Hofstad Helleland ferdig som kulturminister:

Blir barne- og likestillingsminister

Linda Hofstad Helleland er ferdig som kulturminister, men fortsetter som ny barne- og likestillingsminister i den nye blågrønne regjeringen som blir presentert i morgen.

FORTSETTER: Linda Hofstad Helleland (H)  Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Saken oppdateres.

Det får Adresseavisen bekreftet fra regjeringskilder.

Hofstad Helleland, som er førstekandidat for Sør-Trøndelag Høyre på Stortinget, ble hentet inn som kulturminister av Erna i desember 2015.

Som Adresseavisen skrev søndag kveld, vil statsminister Erna Solberg presentere sitt nye «blågrønne» mannskap onsdag formiddag.

Med Venstre om bord i regjeringen, har Trine Skei Grande som partileder fått velge hvilket departement hun vil tre inn i.

Det lå lenge an til at dette ble en variant av Kunnskapsdepartementet. Men kilder bekrefter at Skei Grande har prioritert å bli kultur- og medieminister.

Kulturminister Linda Hofstad Helleland fortsetter som ny barne- og likestillingsminister. Bildet er fra da hun var i Hamburg og for å se finalen mellom Frankrike og Norge i desember 2017.  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

 

KOMMENTAR: Regjeringa vil fortsatt få litt å krangle om på bakrommet, med eller uten Sylvi Listhaug som statsråd

Flyttes

Dermed får Linda Hofstad Helleland nye oppgaver av statsminister Erna Solberg.

Dette blir som ny barne- og likestillingsminister.

Adresseavisen får opplyst at planen i utgangspunktet var at Hofstad Helleland skulle fortsette som kulturminister.

Ikke minst Hofstad Hellelands håndtering av egenrådige toppsjefer i Norges Idrettsforbund var begrunnelsen for dette.

Nå blir hun i stedet statsråd i Barne- og likestillingsdepartementet.

LES MER: Her er ti seire for Frp og ti seire for Venstre

Nye oppgaver

Som Adresseavisen skrev søndag, får Sylvi Listhaug nye og større oppgaver i regjeringen. Per Willy Amundsen går ut, Listhaug overtar som justisminister. Men fortsetter med ansvaret for innvandring.

Statsråd Sylvi Listhaug.  Foto: Roald, Berit, NTB scanpix

Ansvaret for integrering blir flyttet til Kunnskapsdepartementet. Der flytter dagens kommunalminister Jan Tore Sanner inn som ny statsråd.

Etter det Adresseavisen forstår, fortsetter trolig Per Sandberg som fiskeriminister. I et juleintervju med Adresseavisen, sa Sandberg at dette var hans hovedprioritet.

Ulike kilder sier til Adresseavisen tirsdag formiddag at det meste av regjeringskabalen nå er lagt, men at «det fortsatt kan skje endringer i siste minutt».

LES OGSÅ: Her er hele den nye regjeringsplattformen

På forsiden nå