Sentralstyret med sine 21 medlemmer er partiets øverste organ mellom landsmøter. Det velges av landsmøtet, og den øverste partiledelsen er faste medlemmer.

Flere sentrale kilder Klassekampen har snakket med, mener Giskes plass i sentralstyret er uløselig knyttet til nestledervervet og at han mister den når han ikke lenger er nestleder. Han er allerede strøket fra listen over sentralstyremedlemmer som ligger på partiets nettsider.

Men i Giskes hjemfylke Trøndelag, hvor partiet har sitt største fylkeslag, mener leder Anne Marit Mevassvik at det ikke er fullt så enkelt.

«Jeg vil starte med å minne om at Trond Giske fortsatt er sykmeldt. Jeg kan likevel kommentere saken på prinsipielt grunnlag. Trond Giske har selv trukket seg som nestleder i partiet, men ikke som sentralstyremedlem», skriver hun i en SMS til avisen. Hun viser til vedtektene og påpeker at Giske er valgt til sentralstyret av landsmøtet.

Når avisen ber partikontoret om en avklaring av hvordan vedtektene skal forstås, svarer kommunikasjonssjef Ingrid Langerud at Giske «har gått av som nestleder og møter således ikke i sentralstyret, men partiet har ikke fattet noen annen beslutning i saken foreløpig».