Frp-landsmøtet:

- Støre ble ikke statsminister. Det er en seier i seg selv!

Frp-leder Siv Jensen angrep Ap-leder Jonas Gahr Støre i sin tale. - Hun skryter av seg selv og rakker ned på andre, svarer Støre selv.

Pølsefest: Sylvi Listhaug og Siv Jensen serverte og spise pølser før landsmøtet startet fredag ettermiddag.  Foto: heiko junge/scanpix

Saken oppdateres.

230 delegater og 68 observatører er samlet på Gardermoen for å gjenvelge sin leder og utmeisle ny Frp-politikk. Partilederen har på forhånd varslet at hun ønsker at Frp skal bli en mer tydelig stemme på områder som skole, arbeidsliv og miljø.

- For en reise det har vært! Jeg er så stolt over å stå i spissen for dette laget, sa Jensen til stor jubel da landsmøtet startet.

- Jonas Gahr Støre ble ikke statsminister og Hadia Tajik ble ikke justisminister. Det er en seier i seg selv! sa hun videre.

Les også: Per Sandberg (Frp) er fortsatt ikke overbevist om at klimaendringer er menneskeskapte

Mye innvandring

Deretter gikk hun over på innvandring, og slo fast at partiet skal opprettholde «tidenes strengeste innvandringspolitikk».

- Det er ikke hatprat å ønske en streng innvandringspolitikk. Det er ikke hatprat å si at innvandrere må lære seg norsk. Kjære landsmøte: Vi lar oss ikke kneble, sa Jensen.

Det er ventet debatt om en rekke saker på helgens landsmøte, inkludert assistert befruktning for enslige, en miljøresolusjon som skal gjøre Frp grønnere, sukkeravgift og konsekvensutredning av Lofoten.

Les også: Enslige får babyhjelp og kontantstøtten ryker – hvis trønderne vinner frem

Pølsefest: Sylvi Listhaug og Siv Jensen serverte og spise pølser før landsmøtet startet fredag ettermiddag.  Foto: heiko junge/scanpix

- Svak leder

- Vi ser en svak leder for det største opposisjonspartiet som står i spagat i mange viktige saker, sa Jensen om Støre.

Og videre:

- Den ene dagen prøver Støre å tøffe seg i innvandringspolitikken. Men så stikker han halen mellom beina når han møtes med store reaksjoner internt, der flere lokallag tvert imot vedtar at de ønsker stor økning i innvandringen, fortsetter hun.

Sylvi Listhaug fikk ros for jobben hun gjorde i regjering.

Ap-leder Jonas Gahr Støre besøkte nylig Sunndal kommune.  Foto: Tommy Fossum

 

Støre svarer

Slik svarer Støre på kritikken:

- Dette var en klassisk Frp-tale, der Siv Jensen skryter av seg selv og rakker ned på andre. Samtidig vet vi resultatene av politikken regjeringen fører: Større forskjeller, svakere rettigheter for arbeidstagere, privatisering av velferden, skriver Støre i en sms til Adresseavisen.

Han sier Ap ville tatt veldig mange andre valg enn det hun gjør.

- Vi ville snakket om Norges muligheter på en måte som trekker alle med og ikke setter folk opp mot hverandre. Vi ville vist at Norge på sitt beste er et Norge hvor forskjellene blir mindre, ikke større, skriver Støre.

Han er ikke overrasket over at det kommer karakteristikker av han selv og Ap.

- Men jeg merker meg at finansministeren også kritiserer LO, en organisasjon som er opptatt av interessene til 900 000 helt vanlige mennesker, skriver Støre.

Miljø på agenda

Partiet ønsker en tydeligere miljøprofil, men Jensen gjør det klart at hun ikke lar seg inspirerer av det rødgrønne Oslo:

- Vi skal være med og bidra på en konstruktiv måte til å redusere skadelig utslipp og begrense vår påvirkning på natur og miljø. Men Norge trenger altså ikke lytte til Ap og MDG, som får fram det verste i hverandre, sa Jensen i landsmøtetalen sin.

Hun omtalte miljøresolusjon som skal gjøre Frp grønnere, men sa:

- I Oslo finbørstes sykkelveier for snøkorn slik at noen få vintersyklister får perfekte forhold, mens bilister møter dårlig brøytede veier, stengte parkeringsplasser og en hermetisk lukket by på grunn av bompenger, tordnet hun.

Les også: Tror egen fortid kan bli en belastning

På forsiden nå