Lill Harriet (45) blir trøndernes nye stemme inn i Frp-makta

Fylkestoppen og kommunepolitikeren fra Malvik får med seg gode skussmål fra nestleder Per Sandberg.

Skryt: - På kort tid har hun vist at hun duger til noe, sier Per Sandberg om Lill Harriet Sandaune. 

Saken oppdateres.

Sandaune, som er akkurat like gammel som partiet hun er en del av, gleder seg til å ta fatt på oppgaven. Da landsmøtet stemte over vararepresentanter til sentralstyret søndag, fikk hun flest stemmer.

- Det var hyggelig å få den tilliten. At jeg satt på Stortinget i to år i forrige periode, har nok vært viktig. Da fikk jeg reist litt rundt i landet og jeg har blitt kjent med mange folk, sier Sandaune.

Les også: Per Sandberg (Frp) om menneskeskapte klimaendringer

Lærer og selger

Hun er utdannet ved NTNU, og har blant annet arbeidet som ryddehjelp, selger og lærer på videregående skole. Hun vokste opp i det hun selv kaller en typisk arbeiderfamilie i Malvik, der hun i dag sitter i kommunestyret. Hun er også gruppeleder for Frp i Trøndelag.

Sandberg mener det er viktig for Trøndelag å få henne inn.

- Lill Harriet har mange gode, viktige sider. På kort tid har hun vist at hun duger til noe. Jeg setter stor pris på den kunnskapen hun har innenfor utdanning, og så er hun god på organisasjonsbygging. Det trenger vi i sentralstyret, sier Sandberg, som også selv sitter i styret i kraft av sitt nestlederverv.

Les også: - Det er mulig for Frp å vinne Trondheim i 2019

Viktig talerør

Sandberg er ikke lenger valgt inn fra Trøndelag på Stortinget, men sitter som fiskeriminister.

- Jeg flakser rundt, jeg, vet du. Jeg representerer hele landet. Men hjertet mitt er på Skogn. Det glemmer man aldri. Jeg har representert både Nord- og Sør-Trøndelag. I 1991 var det jeg og Robert Eriksson som ville samle Trøndelag. Den samlinga har tatt litt tid, men den kraften regionen har nå, vil gi utslag fremover. Da er det viktig med et talerør for regionen inn i det viktigste partiet på Stortinget, sier Sandberg

Å være vara til sentralstyret betyr i praksis fast møte, ifølge Sandberg.

Les også: - LO i Trondheim er styrt av kommunister

Les også: Enslige kan få babyhjelp og kontantstøtten kan ryke

På forsiden nå