Une Aina Bastholm gjenvalgt som MDG-topp

Une Aina Bastholm ble lørdag gjenvalgt som nasjonal talsperson. Hun får med seg Arild Hermstad på topp.

Une Bastholm (t.h.) samme med miljøbyråd i Oslo og MDG-profil Lan Marie Berg.  Foto: NTB scanpix

Saken oppdateres.

- Vi skal over sperregrensen og bli et bredt, grønt folkeparti, sa Bastholm i valgtalen sin til landsmøtet til Miljøpartiet De Grønne.

Les portrettintervju med Basthol: Grønn lykke

Fra Trondheim og Rennebu

Bastholm er oppvokst i Trondheim, Rennebu og Bodø. Nå er 32-åringen er innvalgt på Stortinget fra Oslo, men er i foreldrepermisjon, og Per Espen Stoknes møter i hennes sted. Bastholm som første gang ble valgt til talsperson i 2016, vil gjenoppta vervet sitt over sommeren.

I motsetning til de øvrige partiene på Stortinget har ikke MDG en partileder, men to nasjonale talspersoner – en mannlig og en kvinnelig. Bastholm ble valgt uten motkandidat, mens Arild Hermstad og Farid Shariati var to kandidater til å etterfølge Rasmus Hansson.

Les også: Dårlig miljø i Miljøpartiet

Hermstad vant klart

Den 51 år gamle bergenseren Hermstad, som tidligere ledet Framtiden i våre hender, fikk klart flest stemmer i den skriftlige voteringen.

- De Grønne fikk meg inn i politikken. Ingen andre partier matchet mine ambisjoner og mine drømmer for samfunnet. Ingen andre partier var like modige, sa Hermstad i sin valgtale.

- Bare vi grønne tør å sette miljø og mennesker foran overforbruk og profittjag. Bare vi setter halen på oljegrisen, fortsatte han.

MDGs Una Aina Bastholm (t.v.) og Hanne Feragen på besøk hos Siemens. I midten salgsdirektør Odd Moen og plassjef Lars Ove Husby (t.h.) ved Siemens under valgkampen i fjor.  Foto: Sebastian S. Bjerkvik

 

Hansson takkes av

Hansson takkes lørdag av som mannlig talsperson, og er blant dem som mener partiet bør vrake dagens ledermodell og i stedet velge en partileder. Spørsmålet skal ut på uravstemning i partiet og blir først avgjort til høsten.

Les også: Det ser ut som Trond Giske har en plan

På forsiden nå