Oslo-ordføreren tjener like mye som statsministeren

Etter en lønnsøkning tjener Oslos ordfører Marianne Borgen (SV) like mye som statsminister Erna Solberg (H). Det mener hun selv ikke er rettferdig.

Oslo-ordfører Marianne Borgen har fått en lønnsøkning på 40.000 kroner og tjener nå like mye som statsminister Erna Solberg.  Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Saken oppdateres.

Forrige uke meldte Vårt Oslo at både Borgen og byrådsleder Raymond Johansen (Ap) får en lønnsøkning som vil gi dem 1.365.016 kroner i årslønn, med tilbakevirkende kraft fra 1. mai. Det er tilsvarende statsrådslønn i 2018.

Totalt har de hatt en lønnsøkning på rundt 100.000 kroner siden de tiltrådte for tre år siden, ifølge NRK.

– Jeg er bekymret for lønnsutviklingen. Jeg mener at det nå har blitt så stor avstand mellom det vi som politikere har og det folket som vi har valgt å tjene, at vi er nødt til å gå gjennom systemet på nytt, sa Borgen under Debatten på NRK1 torsdag kveld.

Systemet hun viser til ble vedtatt av bystyret i 2000, og innebærer at byrådet skal følge lønnsutviklingen til Stortinget. Borgen fikk ikke gjennomslag for forslaget om fornyet gjennomgang.

– Både Arbeiderpartiet, Høyre og Venstre stemte imot, og demokratiet er slik i vårt system at regelverket fortsatt gjelder, sier hun.

Også det rødgrønne byrådets medlemmer kan snart vente seg en lønn som utgjør 90 prosent av en statsrådslønn i 2018.

På forsiden nå