Bjørkhaug fortsetter i KrFs sentralstyre

Røde Karin Bjørkhaug fra Trøndelag KrF beholder plassen i KrFs sentralstyre.

Trøndelag KrFs Karin Bjørkhaug ble lørdag formiddag gjenvalgt til KrFs sentralstyre. Her flankert av påtroppende og avtroppende KrF-lederne Kjell Ingolf Ropstad og Olaug Bollestad.  Foto: Simen Granviken

Saken oppdateres.

Mens ledertrioen lørdag formiddag ble applaudert inn av en jublende landsmøtesal, måtte KrF finne frem stemmesedlene for å få avgjort hvem som skulle sitte i partiets sentralstyre.

Men Møre og Romsdal KrF var ikke fornøyd med å få sin fylkesleder Randi Walderhaug Frisvoll foreslått av en enstemmig valgkomiteen som 1. vara til sentralstyret.

Fylkeslaget argumenterte med at de ikke har hatt fast plass på åtte år - og la inn benkeforslag på fast plass for Frisvoll.

- Dette handler ikke om person, men om representasjon, sa stortingsrepresentant Steinar Reiten fra Møre og Romsdal - pekte på plassen til Trøndelag KrFs Karin Bjørkhaug.

Mens Reiten avviste at vrakingen handlet om partiets konfliktlinje fra linjevalget, valgt flere å trekke frem nettopp behovet for bred representasjon.

Røde Karin Bjørkhaug fikk solid støtte fra sentrale blå aktører i partiet.

- Vi har vært uenige om mye. Men vi trenger Karin i sentralstyret. Vi sikrer en god bredde med henne på laget, sa Agder-leder Per Sverre Kvinlaug - som var sentral på blå side i partiets veisvalgdebatt.

Landsmøtet ville ha Bjørkhaug - og stemte henne lørdag inn for to nye år med 152 mot 27 stemmer.

- Dårlig signal

Trøndelag KrF var på forhånd svært negativ til å gi fra seg sentralstyreplassen til Møre og Romsdal

- Valgkomiteen har lagt frem en balansert og finsiktet innstilling. Frisvoll er foreslått som 1. vara, noe som gir henne en rolle i sentralstyret. Dersom kravet fra Møre og Romsdal om en fast plass for Frisvoll, som tilhørte blå side i veivalgdebatten, skulle gå på bekostning av Bjørkhaug, som var en tydelig rød stemme, vil dette gi et veldig dårlig signal, sa Geirmund Lykke til Adresseavisen torsdag.

Lykke satt i nominasjonskomiteen til KrF.

På forsiden nå