Valgduellen: Abbasi-saken

- Vi har sendt ut 40 000 mennesker siden 2013 uten særlige reaksjoner fra partiene

Umoralsk å sende familien ut, sier Venstre. Umoralsk å la dem få bli etter en løgn, sier Frp. Spiss debatt om ukas største sak i Valgduellen.

Elin Marie Andreassen (Frp) og Erling Moe (V) i debatt om Abbasi-saken med Stian Wallum.

Saken oppdateres.

Utsendelsen av Abbasi-familien har opprørt Norge den siste uken. Både fordi familien var så godt integrert i Trondheim og på grunn av at familien ble splittet i Tyrkia og at mor ble flydd ut av landet i bevisstløs tilstand.

Regjeringspartnerne Venstre og Frp er fundamentalt uenige om Abbasi-saken tvinger fram endringer i asyllovgivningen.

- Vi har sendt ut 40 000 mennesker siden 2013 uten særlige reaksjoner fra partiene, sier Elin Marie Andreassen fra Frp. Hun er den eneste i formannskapet i Trondheim som forsvarer utkastelsen av Abbasi-familien.

Hør debatten som podkast:
Dette er sakene du må lese for å forstå Abbasi-saken

Krangler om utsendelse

Venstres Erling Moe mener barns beste må vei tyngre i vurderingen og at det burde vært nok til at Abbasi-familien skulle fått bli i Trondheim.

Frp-Andreassen ble mektig provosert.

- Konsekvensen av din politikk, Erling, er at om det kommer voksenpersoner til Norge og lyver seg til opphold, så skal de få bli. Det kan ikke være rett.

- Helt feil å gi barna en livstidsdom på bakgrunn av en eventuell løgn. Det er bare løgnen som er utsendelsesgrunnen i Abbasi-saken. Alt annet veier for opphold på grunn av barnets beste. Da blir utsettelse for strengt vurdert, kontrer Moe.

Abbasi-familien er tilbake i Norge, men sterkt preget av de siste døgnenes uttransportering og hjemreise. Her er Yasin Abbasi og Eshan Abbasi på et oppholdssted på Østlandet onsdag 19. juni.  Foto: Håvard Jensen

Elin Marie Andreassen fra Frp og Erling Moe fra Venstre tok hele debatten i Adressa-studioet (se video øverst i saken).

Adresseavisen følger Abbasi-saken tett. Les alle sakene her.

Flere dueller

Hør også tidligere valgdueller:


På forsiden nå