Valgduellen: Eldreomsorg

- Ansatte er redde for represalier og tør ikke å si ifra

Høyrepolitiker og fastlege Tone Dorthe Sletten besøkte 19 sykehjem i Trondheim kommune. Det hun fant ut har skapt overskrifter. Her møter hun Aps Sissel Trønsdal til debatt.

Podcast med Sissel Trønsdal og Tone Dorthe Sletten. Journalist Stian Wallum leder debatten.

Saken oppdateres.

Ansatte og enhetsledere har fortalt Sletten om for lav bemanning i eldreomsorgen i Trondheim. Ansatte ved 10 av de 19 sykehjemmene forteller at det eksisterer en fryktkultur. Ap har hatt ansvaret for eldreomsorgen i 16 år og har de siste to kommunevalgene lovet storsatsing på de eldre.

Se hva som skjer når de to hovedmotstanderne før årets kommunevalg duellerer om eldreomsorgen i Trondheim i videovinduet over.

Saken har skapt stort engasjement.

Blir het sak i valgkampen

- Absolutt alle forteller at de er for dårlig bemannet, forteller Sletten innledningsvis.

- Trondheim er langt ifra Norges beste by å bli gammel i, sier Sletten.

- Da vi tok over i 2003 måtte eldre ut av Trondheim kommune for å få plass i det hele tatt, kontrer Trønsdal ute i debatten. Hun kommer også med en ny lovnad ved slutten av debatten.

Hør debatten som podkast i lenka under eller finn den på podkast-appen i Iphonen din. Abonner og få varsel når nye dueller legges ut.Hør andre valgdueller

Tidligere har Venstre og Frp møttes til valgduell om Abbasi-saken.Høyre og SV møttes til duell om skolebygging i Trondheim.Hvem bør du stemme på ved valget?

Ta Valgomaten og få gode råd:
På forsiden nå