Valgkomiteen i Trøndelag Arbeiderparti varsler ny innstilling fredag ettermiddag

Valgkomiteen i Trøndelag Arbeiderparti jobber på spreng med å meisle ut en ny innstilling etter at AUF trakk støtten til Trond Giske.

Arild Grande leder valgkomiteen.  Foto: KIM NYGÅRD

Saken oppdateres.

– Vi kommer til å endre noe på kjøreplanen vi har sendt ut tidligere, sier fylkessekretær Jan Thore Martinsen til NTB.

– Akkurat hva, har vi ikke landet på ennå. Men av naturlige årsaker tar vi ut et par av innledningene som var planlagt. Så prøver vi å kjøre som planlagt ellers. Det blir vedtatt politiske saker, og det skal avholdes valg av nytt styre, sier han.

Fylkessekretæren bekrefter at ledervalget ikke blir utsatt.

– Det vil gå som planlagt i morgen. Men sannsynligvis med navneendringer, sier han.

Ny innstilling

Valgkomiteen tar sikte på å legge fram en ny innstilling til ny fylkesledelse fredag ettermiddag, ifølge valgkomiteens leder Arild Grande.

Fristen valgkomiteen har fått, er møtestart klokka 10.30 lørdag.

«Valgkomiteen er innstilt på å lage et nytt forslag som presenteres en gang utpå ettermiddagen i dag», skriver han i en SMS til NTB fredag.

«Jeg kan dessverre ikke snakke med dere før vi er i havn med en ny innstilling. Håper på forståelse for dette», legger han til.

Valgkomiteen la sist mandag fram en enstemmig innstilling hvor Trond Giske var innstilt som ny fylkesleder. Men torsdag kveld informerte valgkomiteen om at innstillingen ikke lenger var gjeldende.

LES OGSÅ:Trekker listen med Giske på topp

Tone Våg, tidligere ordfører i Snåsa, fastholder sitt kandidatur som leder for Trøndelag Ap.

– Jeg har ikke trukket mitt kandidatur, jeg har ingen grunn til å gjøre det. Så får vi se om de mener det er aktuelt å bruke meg, sier Våg til NTB.

Tone Våg  Foto: Håvard Haugseth Jensen

 

I 9.30-tiden fredag hadde hun foreløpig ikke hørt noe fra valgkomiteen.

Våg vil ikke si noe om hvordan hun tolker situasjonen etter at det ble klart at valgkomiteen vraker sin innstilling med Trond Giske på topp.

– Nå har de fått et døgn på seg. Så vi får bare vente og se hva de kommer med, sier hun.

Våg gjorde det klart at hun var villig til å stille som lederkandidat etter å ha fått flere henvendelser fra partifeller. Mange var opptatt av å få en kvinne på topp på listen. Utviklingen det siste døgnet har ikke endret hennes oppfatning.

LES OGSÅ:  - Forstår det om Trøndelag Ap velger noen andre

– Jeg ser ikke noe annerledes på det. Noen må stille seg til disposisjon for valgkomiteen. Vi er jo nødt til å ha et nytt styre, sier hun.

– Jeg tar det ansvaret. Vi skal ha et godt styre i Trøndelag Arbeiderparti. Når jeg er fremmet, så stiller jeg meg til disposisjon, sier hun.

LES OGSÅ: Hun tilhører Giskes nærmeste krets. Nå forteller Sandra (29) hva som skjedde på nachspiel

På forsiden nå