Slik dekker vi valget

Adresseavisen vil være til stede på 13 valgvaker i 4 forskjellige kommuner i Midt-Norge, og oppdaterer deg både med tv, bilder og tekst under hele valgkvelden.

Programlederne Harry Tiller og Tone Sofie Aglen forbereder seg til kveldens valgsending.

Saken oppdateres.

Dekningen av valget starter på adressa.no med at politikerne avlegger sine stemmer mandag morgen og formiddag.

Klokken 20, én time før valglokalene stenger, starter vi direktestudioet vårt. Klokken 21 starter vi en egen tv-sending. Hele kvelden holder vi deg oppdatert på valgresultatene og med kommentarer fra de ulike valgvakene.

Se kartet over hvor vi er til stede her.

Vi vil gjerne at du deltar med innspill, meninger, bilder fra din valgdag og/eller valgvake og eventuelle spørsmål underveis. Dette gjør du ved å bruke hashtag #adressavalg på Twitter eller Instagram.

Da vil vi dra inn utvalgte bilder og kommentarer i vårt direktestudio og forsøke å besvare dine spørsmål. Du kan også stille spørsmål eller kommentere inne i vårt direktestudio på adressa.no.

LES OGSÅ: Rita mister velgere (PLUSS)

KOMMENTAR: Nedslående for Høyre (PLUSS)

Direkterapportering fra klokken 20

Klokken 20.00 starter vi direkterapportering fra 13 ulike valgvaker fra fire forskjellige kommuner i Midt-Norge. Vi vil være til stede på disse partienes valgvaker.

Trondheim:

 • Arbeiderpartiet
 • Høyre
 • Miljøpartiet De Grønne
 • Fremskrittspartiet
 • SV
 • Venstre
 • Senterpartiet
 • Kristelig Folkeparti
 • Pensjonistpartiet
 • Rødt

I tillegg vil vi følge valgene i disse kommunene:

 • Leksvik
 • Stjørdal
 • Steinkjer

Vi holder deg dessuten løpende oppdatert på resultatene fra fylkestingsvalgene i Nord- og Sør-Trøndelag. Du kan også følge med på landsoversikten. Underveis i dekningen vil alle våre reportere delta i direkterapporteringen med rapporter fra alle valgvakene vi er til stede på.

LES OGSÅ: Slik vil de gjøre trondheimsskolen bedre

TV-sending klokken 21

Klokken 21 starter direktesendingen vår på adressa.no. Her vil Harry Tiller og Tone Sofie Aglen være programledere. Vi starter sendingen med å presentere valgdagsmålingen, som vil gi de første indikasjonene på hvordan valget ender.

Våre programledere vil kommentere utviklingen i hver enkelt kommune etter hvert som valgresultatene siger inn. Vi har med oss nestleder Trond Giske i Arbeiderpartiet og stortingspolitiker for Høyre Frank Jenssen fra Trondheim i studio.

I tillegg får du reaksjoner fra partiledere og sentrale personer i de ulike partiene fra de ulike valgvakene gjennom kvelden.

Stor spenning

Tone Sofie Aglen forteller at det er flere kommuner hvor det vil bli veldig jevnt.

- De store valgthrillerkommunene er Stjørdal og Steinkjer. Her er det utrolig jevnt, og det kan gå i hvilken som helst retning. Men også i randkommunene rundt Trondheim kan mye skje. Så har vi blant annet Roan, Vikna, Leksvik og Ørlandet, hvor det ligger an til å bli veldig spennende, sier Aglen.

- I Trondheim står spenningen kanskje først og fremst om fordelingen mellom de ulike partiene, heller enn hvem som vinner valget. Meningsmålingene viser at Arbeiderpartiet har et klart forsprang, fortsetter hun.

LES OGSÅ: Leksvik: - Viktigere med sammenslåing enn å bli ordfører

LES OGSÅ: Mørke skyer over bygdenes by

Partilederne på Stortinget

Direktesendingen varer til valgresultatene er klare rundt midnatt. Deretter tar partilederne på Stortinget over i partilederrunden. Denne sendes direkte fra Stortinget på adressa.no, og her vil Jonas Gahr Støre, Erna Solberg, Siv Jensen og resten av partilederne kommentere kveldens valgresultater.

På forsiden nå