- Sponheim gjør livet mitt lettere

Venstres Guri Melby er lei av å forsikre velgere på gata om at de ikke vil støtte en Frp-regjering. - Jeg er glad for at Sponheimen har avklart dette en gang for alle.

  Foto: Ivar Mølsknes

Saken oppdateres.

Melby har brukt mye tid de siste dagene til å overbevise tvilere som besøker partiets valgbod på Nordre om at en stemme til Venstre ikke betyr en støtte til en regjering der Frp er med. Partiet har fryktet at usikkerheten som ble skapt denne uka om Venstres holdning til Frp, ville skremme folk fra å bruke partiets stemmeseddel 14. september.

I går kom partileder Lars Sponheim nok en gang på banen, og gikk enda lengre i sin «anti-frp-garanti.» Sponheim sa til NRK at Venstre vil forhindre dannelsen av en Frp-regjering. Han vil heller ikke samarbeide om et statsbudsjett med en regjering der Frp er med, og som driver Frp politikk. Han vil heller ikke være med på å felle en rødgrønn regjering dersom det betyr at alternativet er å slippe Siv Jensen til.

- Den avklaringen gjør livet mitt i valgkampen mye lettere. Jeg har jo aldri vært i tvil om dette, men Jens Stoltenberg og Kristin Halvorsen har drevet et skittent spill der de har sådd tvil om en partileders garanti til sine velgere. Nå er vel den saken ute av verden, og alle vet hvor Venstre står. Kanskje jeg resten av valgkampen kan snakke om noe annet enn ulikhetene mellom oss og Frp, sier Melby.

Les Harry B.A. Strands kommentarSignerer gjerne

Venstres listestopp i Sør-Trøndelag gir gjerne sin personlige garanti om å hindre Frp til makt, og sier hun er villig til å signere den samme erklæringen som hennes partileder har gjort.- Lars Sponheim tar et forbehold om at han ikke vil samarbeide med et parti som driver Frp-politikk. Er dette å holde døren litt på gløtt overfor Frp likevel?- Slett ikke. Det kan ikke sies klarere enn det Lars har gjort det. Vi er opptatt av resultater ikke posisjoner. Dersom Frp danner regjering, og legger frem et statsbudsjett uten Frp-politikk og med mange gode Venstre-forslag, så er jo det ok for oss. Men det kommer jo slett ikke til å skje. På alle de viktige områdene i norsk politikk er Venstre og Frp så langt fra hverandre at dette rotet omkring vår holdning til Frp ikke burde få prege debatten slik det har gjort de siste dagene, sier Melby.- Sponheim sier også at han ikke vil være med på å felle en rødgrønn regjering dersom Frp er alternativet? Garanterer du det samme?- Vi går jo til valg på å danne en ny regjering sammen med Høyre og KrF. Men dersom valgresultatet blir slik at det eneste alternativet til de rødgrønne er en Frp-dominert regjering, som fører Frp-politikk, da er det bedre at de rødgrønne styrer. Men jeg har mer tro på en mindretallsregjering med Ap, eller aller helst en mindretallsregjering med Venstre, Høyre og KrF, sier Guri Melby.Umulig med FrpMelby fremholder tre politiske områder som hun mener utelukker et politisk samarbeid med Frp. Venstre i Sør-Trøndelag har lansert satsing på jernbane mellom Trondheim og Oslo som en av sine viktigste saker.- Vi vil ha et tog som bruker fire timer mellom de to byene innen 2020. Men Siv Jensen bruker mye tid på å si at det er bortkastet å satse på høyhastighetstog i Norge. Venstre vil ha varig vern av Lofoten og Vesterålen, Siv Jensen sier hun vil vedta oljeboring i disse områdene i løpet av de første 100 dagene hun skal sitte med makta. Innenfor innvandring og integrering er ulikhetene så store at jeg har vanskeligheter med å finne et sted å begynne. Et parti som vil opprette asylmottak i Afrika, og som avslører et menneskesyn som står milevis fra vårt, kan vi aldri samarbeide med. Nå skjønner sikkert alle det, og det er jeg glad for, sier Guri Melby.

 
        
            (Foto: Ivar Mølsknes)

  Foto: Ivar Mølsknes

På forsiden nå