Odd Anders With slutter i politikken

KrFs gruppeleder i Trondheim og heltidspolitiker Odd Anders With slutter som politiker. 55-åringen vil ut i vanlig jobb igjen – før det er for sent.

Saken oppdateres.

– Jeg har gitt nominasjonskomiteen beskjed om at jeg kommer til å søke andre jobber, og stiller ikke til gjenvalg for KrF neste år. Så snart jeg finner en ny jobb kommer jeg til å gi meg som gruppeleder og heltidspolitiker i Trondheim, ut perioden blir jeg vanlig bystyrerepresentant for KrF, sier With.Ingen konkrete tilbudHan har ingen konkrete jobbtilbud nå, men har noen følere ute i markedet. 55-åringen har snart bak seg to perioder som KrF-politiker i Trondheim. Før det var han statssekretær i barne- og familiedepartementet i begge Bondevik-regjeringene, og nestleder i KrF i fire år. Odd Anders With har før politikken 20 år bak seg som journalist, blant annet i Adresseavisen. Men han tviler på at han nå returnerer til avisbransjen.– Jeg ser det nok vanskelig å begynne som politisk journalist igjen, jeg har nok «ødelagt» min integritet gjennom det politiske virket for mye til at det kan bli aktuelt. Ærlig talt så vet jeg ikke hva jeg skal gjøre, det ville vært for feigt å ha en plan klar før jeg sa fra om at jeg var på vei bort fra politikken. Jeg vil ikke se meg om etter en jobb der jeg kan trappe ned, så derfor er dette tiden til å søke nye områder. Jeg er 55 år nå, skal jeg ha en yrkeskarriere til i livet så må det skje nå, sier With.– Jeg er en utålmodig sjel, og har hele livet søkt nye utfordringer. Derfor vurderte jeg det som om at nå er tiden inne til å skifte beite. Tankeprosessen har foregått over tid, og nå var det på tide å si fra, sier Odd Anders With.Ikke bekymretHan er ikke bekymret for rekrutteringen i partiet, men overlater til nominasjonskomiteen å finne en ny førstekandidat som kan stå på topp for Trondheim KrF når valglistene skal settes opp i høst.– Dette partiet har mange dyktige politikere som kan gjøre denne jobben. Dette er for meg det riktige tidspunktet å si fra på. Nå kan partiet finne en erstatter, både til å ta over heltidspolitiker-rollen i rådhuset frem til valget, og finne frem til det riktige navnet som skal stå øverst på lista ved kommunevalget i 2011, sier Odd Anders With.Han legger ikke skjul på at beslutningen har vært vanskelig å fatte, men når valget først er fattet føler han en lettelse over at det er gjort.Ulike epoker– Livet mitt består av ulike epoker, eller en mosaikk med flere biter om du vil. Jeg har aldri ønsket å gjøre det samme gjennom hele livet. Nå er det på tide å skifte beite. Jeg har vært politiker på nasjonalt og kommunalt plan i mange år. Før det var jeg journalist i 20 år. Dette er de rollene jeg har hatt lengst gjennom livet, og nå er dørene åpnet for nye utfordringer, sier Odd Anders With.Han vil trolig sitte som heltidspolitiker til en ny jobb dukker opp. Da skal han tre til side. KrF i Trondheims andre folkevalgte, Dorthe Stevik Ommedal og Espen Agøy Hegge er de to eneste som kan rykke opp før valget og erstatte With som gruppeleder.

Men når nominasjonsprosessen tar til er det mulig for KrF å hente inn nye krefter til å toppe kommunevalglisten. Gruppelederen i fylkestinget, Geirmund Lykke og tidligere bystyrerepresentant Solveig Bratseth kan være aktuelle navn for nominasjonskomiteen når det arbeidet starter. 
På forsiden nå