«Ska kvæss mæ et spyd å handel bongotrommå»

Varaordfører Rita Ormbostad hetset Stella Mwangi på Facebook.

Saken oppdateres.

Reaksjonene lot ikke vente på seg da Høyre-politikeren i Aure kommune la ut sin mening på Facebook etter at Stella Mwangi vant denn norske Melodi Grand Prix-finalen. Det skriver Tidens Krav.

- Spøk som tok av

«Gi mæ sama, isbjørna å moskusa! Æ syns d e d vi ska sæll, å itj at vi har åpne asylmottak!!!!», sto det i den første statusoppdateringen, som utviklet seg til en lengre debatt på Facebook-siden til den 31 år gamle varaordføreren.

– Tanken var ikke rasistisk. Det var en spøk mellom meg og flere. En spøk som tok litt av, forklarer hun til avisa.

- Skal spise gnu

«Ska kvæss mæ et spyd å handel bongotrommå t dusseldorf! Muli æ ræse te afrika å sjer d derifrå! Her ska det etast gnu!!!! Ska ta me mæ næste års innslag oppatt tænkt æ...».På spørsmål om hun selv synes dette var morsomt, svarer hun:

– Jeg kan skjønne at noe av det jeg skrev oppfattes som rasistisk. Det var rett og slett en spøk, ikke noe vondt ment med det. Folk er idioter, uansett farge for meg, altså.

- Ikke særlig forenlig

Ormbostad synes saken er blåst ut av proporsjoner, men mener likevel at MGP-sirkuset bør være et utstillingsvindu for det typisk norske:

– Uansett mener jeg at det urnorske selger mer, og er mer norsk Grand Prix, enn en sang som har afrikanske tendenser. Men det har ikke noe med rasisme å gjøre, understreker hun.

Aure-ordfører Ingunn Golmen (Sp) sier hun har fått flere reaksjoner fra ansatte i kommunen etter det som mange oppfatter som uheldige uttalelser.

– Det er ikke særlig forenlig med at hun er varaordfører hos oss. Jeg ba henne legge ut en beklagelse, sier hun.

Følg adressa.no på Facebook

 
På forsiden nå