Her kommer @Nicecap

Landets mest alternative politiske kommentator skriver om valg, på sin måte.

  Foto: KIM NYGÅRD

Saken oppdateres.

Han har blitt kalt en «fri stemme», den tidligere siviløkonomen på 52 år som skjuler seg bak Twitter-navnet @Nicecap.

BLI MED PÅ CAMP KVILHAUGEN

I tiden før stortingsvalget 2009 twitret han seg fra trygdeboligen i Trondheim til nasjonal anerkjennelse som landets mest alternative, politiske kommentator med 3000 ivrige lesere, eller følgere som det heter på internett-språket.

På fornavn med Stoltenberg

52-åringen er enslig, arbeidsløs og tørrlagt alkoholiker. VG omtalte Nicecap som «historien om et menneske som har reist seg fra bunnen av tilværelsen, og det ved hjelp av sosiale medier». I 2010 ble han nominert som «Årets trønder».

LES NICECAPs BLOGG HER: Dronningbien sendes i grishuset

- Jeg hadde ikke noe nettverk før dette. Jeg er utdannet siviløkonom og har hatt gode jobber. Men så ble det for mye av det sterke. Jeg gikk på en smell i 1995. Siden har jeg bare drukket Munkholm, men jeg har aldri kommet meg igjen, verken i karrieren eller sosialt sett, sa Nicecap til adressa.no I 2010.

Gjennom meldingene på Twitter skapte han et navn som fikk sitt publikum. Nå er han på fornavn med Jens, Siv og Jonas.

- Det er umulig å være på Twitter uten å vite hvem Nicecap er, har Stoltenberg sagt.

Bare på adressa.no

I de to siste ukene frem mot kommune- og fylkestingsvalget vil 52-åringen levere sine synspunkter på politikk, valg og valgkamp til adressa.nos lesere. Nicecap er løs i snippen med skarpsindige observasjoner og vinklinger som skiller seg fra avisens kommentarkorps, som fortsatt vil kommentere valget på vanlig måte. Mange av kommentarene finner du på seksjonen meninger, eller i papirutgaven.

Blogginnleggene fra Nicecap publiseres med ujevne mellomrom kun på internett, via forsiden av adressa.no.

- Jeg får ofte høre at jeg twitrer i kortform essensen av hva politikere virkelig sier, når de holder innlegg på landsmøter. Altså at jeg formidler korrekt. Hver gang jeg får tak i et poeng, så pakker jeg det inn på min måte og sender det ut, sier 52-åringen.

Daglig sender han ut rundt 80 meldinger på Twitter. Det første blogginnlegget handler om maktspill og prat i korridorene på camp Kvilhaugen, en politisk samling du kan lese mer om her.

 
        
            (Foto: KIM NYGÅRD)

  Foto: KIM NYGÅRD

Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå