Frp-velgere mener Jensen bør trekke seg

Hver fjerde Frp-velger mener Siv Jensen bør trekke seg som partileder, ifølge en undersøkelse TNS Gallup har gjort for TV 2.

Saken oppdateres.

Fremskrittspartiet har sin laveste oppslutning på stortingsmålingene på over ti år. Halvparten av velgerne har vendt ryggen til partiet de to siste årene, og blant dem som er igjen, ønsker én av fire et lederskifte, melder TV 2.

I målingen er velgerne spurt om de mener Jensen er den beste til å lede Frp videre. 25,8 prosent svarer nei på spørsmålet, men Jensen lar seg ikke vippe av pinnen av den grunn.

– Jeg vil gjerne snu det rundt og si at tre av fire faktisk er fornøyd. Det gleder meg med tanke på det bratte året Fremskrittspartiet har hatt. For meg handler lederskap om de gode dagene, men også om de krevende dagene, sier hun.

Ved stortingsvalget i 2009 stemte 22,9 prosent på Frp, mens bare 11,6 prosent nå svarer at de vil stemme på partiet. Blant de gjenværende velgerne sier 69,9 prosent at de ønsker Siv Jensen som partileder videre. 4,3 prosent svarer at de ikke har noen oppfatning.

 
På forsiden nå