- Frp ble kneblet av 22. juli

Birkedal-saken, Ameli og 22. juli kneblet Frp. 2011 ble et møkkaår, fastslår Per Sandberg.

- Andre forteller historien om meg. Jeg fikk så fordømt lyst til å fortelle min egen historie, sier Sandberg. 

Saken oppdateres.

I selvbiografien "Mot min vilje" kommer Frp-nestleder Per Sandberg med en rekke karakteristikker av både partifeller og motstandere. I dag ble boka lansert.

- Dette er min versjon

Sandberg sier på pressekonferansen at han ikke ønsker å fremstå som sutrete, men han skjønner at noen opplever at han er det.

- Uansett hva jeg gjør, så blir det støy. Det er overraskende, selv for meg. Jeg har forsøkt å lage en bok som viser Frps utvikling fra 2008, på konflikter og valg. Dette er min versjon, sier Sandberg.

- Andre forteller historien om meg. Jeg fikk så fordømt lyst til å fortelle min egen historie. Jeg har gått på akkord med meg selv, ofret familie og venner, men jeg sutrer ikke, sier han videre.

LES OGSÅ: Kommentar: Mer støy enn skade

LES OGSÅ: - Mange vil bli fly forbannet

- Hun har løftet partiet

Om Siv Jensen sier Sandberg at de ikke har vært i konstant strid, men at de i løpet av 16 år har vært uenige underveis.

- Det er unormalt at det ikke blir konflikter i et parti med så mange sterke profiler. Siv har gjort en fantastisk jobb siden vinteren 2013. Hun har løftet partiet. Men det skjedde noe med partiet i 2008, sier Sandberg.

- 2011 ble et møkkaår

Sandberg mener valget i 2009, etter forholdene, ikke gikk så dårlig for Frp.

- Men 2011 ble et møkkaår på mange vis. Vi ble kneblet av Birkedal-saken, Ameli og 22. juli. Det ble nesten ikke mulig for en Frp'er å si i fra om noe.

I følge Sandberg ble det bare verre og verre.

- Til slutt måtte jeg jo bare si i fra. Da jeg snakket om de blankpolerte biljardkulene, skjedde det noe i partiet. Skuldrene senket seg hos de tilltisvalgte og folk følte seg mer frie. Vi gikk frem fire prosent på meningsålingene, sier han.

LES OGSÅ: - Flere vil stoppe Sandberg-bok

LES OGSÅ: – Per Sandberg kan bli ekskludert fra Frp

- Jeg stiller nok igjen

- Kan du være en kandidat til å overta FrP etter Siv?

- Nei, nei, jeg har fortsatt politiske ambisjoner, men overhodet ikke i det sporet. Men jeg har fått så mange positive tilbakemeldinger at jeg nok stiller igjen. For Sør-Trøndelag eller et annet fylke. sier Sandberg.

- Velgerne i Sør-Trøndelag stemte på statsråd, men fikk forfatter. Hva tror du de sier?

- De fikk to statsråder og en statssekretær. Ikke sikkert det hadde skjedd om jeg hadde sagt ja til statsrådjobb, sier Sandberg, som tror han kunne ha skrevet bok selv om han hadde blitt statsråd.

- Hva er forskjellen på deg og Sv'-erne på plena?

- Det er stor forskjell. Jeg står jo ikke på en plen, sier Sandberg og smiler.

LES OGSÅ: VG beklager overfor Per Sandberg

 
På forsiden nå