- I 50 år skal vi sitte med makten

Per Sandberg sier at Frp skal sitte med makten like lenge som Ap. Han varsler at Frp ikke har nådd toppen i norsk politikk.

Per Sandberg, nestleder i Fremskrittspartiet, på talerstolen under Frp sitt landsmøte på Gardermoen lørdag.  

Saken oppdateres.

– Ap har ikke hatt en ideologi å styre etter de siste årene. Og når de går i kompaniskap med SV og Sp, er det ikke rart de ikke klarer å tenke, framholdt Per Sandberg i innlegget som skulle mobilisere partifellene til innsats foran lokalvalget i 2015 på landsmøtet på Gardermoen.

– Våre kommunepolitikere og fylkespolitikere har kista full av tanker, ja helt til vi legger ned fylkeskommunen, da. Vi har stått i stormen, vi må stå av den stormen som kommer. Frp vil aldri gå i SV-fella. Det er ikke mulig.

Vil nå til topps

Ambisjonene er fortsatt store. Sandberg antyder at partiet også vil ha statsministeren:

–Vi er i regjering, men vi har ikke nådd toppen. Vi skal til topps, erklærte Per Sandberg.

Han framholdt at når Frp presenterer nye ideer blir de slått ned fordi de er for store. Mens alle de andre tenker for smått.

– Frp har tenkt riktig. Nå har vi hatt åtte år med stillstand. Innbyggerne deres vil ha Frp'ere og de vil ha trygghet, sa Sandberg.

Ambisjon om 27 prosent

– Jeg prøver så godt jeg kan å holde meg oppdatert. Hvordan skal man kommunisere med velgerne sine, i dag. Jeg tenker tilbake på min valgkamp i 1997. Det jeg hadde den gangen var en gammel Volvo 144, som kjørte land og strand. I dag trenger du ingen Volvo. Det er bare å kommunisere i det vide og det brede.

– Vi skal gjøre inngrep i nye velgergrupper. Da må vi finne nye måter å kommunisere på. Vi har et potensial på opp mot 27 prosent. Vi må bare finne hvilke knapper vi skal trykke på, og hvilke knapper vi ikke skal trykke på.

Tror været blir bedre

Sandberg viste også til hva journalister har skrevet om Frp - som han erklærte seg enig i. En av dem var Kjetil Wiedswang i Dagens Næringsliv:

– Han skriver at våre motstandere har bygd ned fallhøyden vår. Og han har faktisk rett. Kulturlivet ville bli satt tilbake til middelalderen. Vi ville få all verdens sykdommer hit. Det ville bli ragnarok for landbruket. Været kom til å bli dårligere! Jeg tror faktisk det blir bedre. Vi har bare oppturer i vente. Alt blir bedre enn det som er varslet.

Sandberg varslet at alle tillitsvalgte bare kunne gleder seg seg til statsbudsjettet for 2015:

– Dere vil få så mange gode verktøy og argumenter inn i valgkampen at dere aner ikke. Vi har nå 11 ordførere, 48 varaordførere, 29 stortingsrepresentanter og sju statsråder. Vi styrer nå en tredjedel av norske kommuner på en eller annen måte. Dette må kommuniseres, mente Sandberg.

På forsiden nå